08.02.2019 06:53
Просмотров: 1284

Створення оперативних підрозділів ДБР та формування керівної ланки залежить від Верховної Ради

Створення оперативних підрозділів ДБР та формування керівної ланки залежить від Верховної Ради

Верховна Рада має ухвалити зміни до законодавства, які дозволять ДБР завершити своє формування – створити власні оперативні підрозділи та обрати керівників підрозділів. Про це у колонці на «Українській правді» написав Директор Державного бюро розслідувань Роман Труба.

Він нагадав, що у травні минулого року Верховна Рада у першому читанні ухвалила законопроект 5395-д, який вирішує основні проблеми. Проте з того часу парламент не повертався до розгляду законопроекту у другому читанні та в цілому.

«Чинний закон України «Про Державне бюро розслідувань» має суттєві прогалини. Наприклад, законодавець «забув», що у нас мають працювати оперативні працівники та не вніс цю посаду до переліку посад ДБР. Здавалося б, технічна помилка, яку легко виправити одним словом. Але через цю технічну помилку ми не можемо оголосити конкурси, призначити оперативних працівників і вже два місяці працюємо без власних оперативних підрозділів», – наголосив Роман Труба.

Директор ДБР підкреслив, що законопроект, підготовлений до другого читання, відрізняється від того, за що голосували народні депутати у травні минулого року. Зокрема, скасовано норму про передачу повноважень проводити конкурси на низку посад від зовнішньої комісії до внутрішніх комісій ДБР.

«Я прошу повернути цю норму та дозволити ДБР самим формувати свою команду. За 2,5 роки зовнішня комісія обрала 39 працівників із 170. Для порівняння: за півроку ДБР провело конкурси на 674 посади, за результатами яких призначено понад 500 працівників», – звернув увагу Директор ДБР.

Він звернувся до народних депутатів із закликом ухвалити зміни до законодавства:

Розглянути законопроект за повною процедурою та обговорити правки, враховані комітетом;

Залишити норму про проведення конкурсу на керівні посади внутрішньою комісією ДБР;

Залишити норму про проведення внутрішньою комісією конкурсу на посади працівників підрозділів внутрішнього контролю ДБР;

Ухвалити законопроект 5395-д у другому читанні та в цілому.

«Державне бюро розслідувань має завершити своє формування. На сьогодні у нас тисячі проваджень, і з кожним днем їхня кількість зростає. Внесення змін до законодавства – це важливий крок для посилення нашої ефективності», – наголосив Роман Труба.

Источник: dbr.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: дбр, рада

Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович