17.04.2021 06:20
Просмотров: 789

Три десятки років членства РФ підривають статутні основи ООН: заява

Три десятки років членства РФ підривають статутні основи ООН: заява

Тридцять років членства Російської Федерації в Раді Безпеки ООН підривають не тільки логіку організації, але і її статутні основи. Про це заявив постійний представник України при ООН Сергій Кислиця, відкриваючи брифінг «Нарощування військової сили РФ на російсько-українському кодоні та на тимчасово окупованих територіях України», який провели для держав-членів ООН заступник міністра закордонних справ Василь Боднар та заступник міністра оборони Анатолій Петренко, повідомляє «Укрінформ».

«Організовуючи цей захід, ми хотіли б звернути вашу увагу на останню ситуацію з великомасштабними пересуваннями російських військ на кордонах України без попереднього повідомлення, а також на недавню ескалацію ситуації на тимчасово окупованих територіях України», — сказав Кислиця.

Він поінформував учасників брифінгу про те, що протягом останніх двох тижнів Україна зробила низку кроків з метою отримати роз’яснення щодо нарощування військової присутності Росії, у тому числі в рамках ОБСЄ відповідно до статті 16 Віденського документа.

«На жаль, російська сторона відмовилася надати істотну інформацію, вирішивши проігнорувати всі прохання і бойкотувати всі засідання», — зазначив постпред.

За його словами, відмова Москви виконувати положення Віденського документа є ще одним свідченням намірів Російської Федерації продовжувати військовий тиск і погрози застосування сили проти України.

Кислиця нагадав, що в Статуті ООН вказано: однією з цілей Організації Об’єднаних Націй є «підтримання міжнародного миру та безпеки і з цією метою вжиття ефективних колективних заходів для запобігання та усунення загроз миру». Для цього Україна надала членам ООН «всю необхідну інформацію з тим, щоб вони могли ухвалювати відповідні обґрунтовані рішення».

Источник: sprotyv.info

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: оон, россия

Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович