25.08.2019 06:20
Просмотров: 898

Туск заявив, що на наступний саміт G7 краще запросити Україну, а не Росію

Туск заявив, що на наступний саміт G7 краще запросити Україну, а не Росію

У 2020 році у G7 головуватимуть США. Відтак, американська сторона прийматиме саміт "Великої сімки"

На саміт G7 наступного року доцільно запросити як гостя українського лідера. А відновлення участі Росії – неприпустиме. На цьому наголосив президент Європейської ради Дональд Туск перед початком саміту G7 у суботу у французькому місті Біарріці, повідомляє "Укрінформ".

"Сьогодні я намагатимуся переконати моїх співрозмовників, що буде краще запросити Україну, як гостя, звичайно, на наступну зустріч G7. Щоб почути думку нового президента. Я говорив з ним про це два дні тому. І я знаю, що він дуже зацікавлений", – сказав президент Європейської ради.

1

Туск також нагадав, що торік у Канаді президент США Дональд Трамп запропонував знову запросити Росію до G7, відкрито заявивши, що анексія Криму Росією була частково виправданою.

"...І що ми повинні прийняти цей факт і безумовно погодитися із такою логікою. Коли йдеться про спекуляції про повторне запрошення Росії за цей стіл, я хотів би сказати таке. По-перше, причини, через які для Росії скасували запрошення у 2014 все ще є чинними. Більше того, з'явилися нові причини, такі як російські провокації в Азовському морі. По-друге, коли Росію вперше запросили до G7, то були сподівання, що це приведе до ліберальної демократії, верховенства права та забезпечення прав людини…", – зауважив Туск.

Як відомо, у 2020 році у G7 головуватимуть США. Відтак, американська сторона прийматиме саміт "Групи семи".

Як повідомляв 5.UA, 20 серпня президент США Дональд Трамп заявив, що підтримав би повернення Росії у G8. Німеччина та Велика Британія виступили проти. Президент Франції Еммануель Макрон вважає, що такий крок можливий після врегулювання кризи в Україні. Очільник Європейської Ради Туск запевнив Зеленського, що позиція ЄС щодо повернення Росії в G8 незмінна. Президент України Володимир Зеленський заявив, що Росія може повернутися у G8 лише після припинення агресії проти України.

Нагадаємо, до клубу семи високорозвинених країн світу входять США, Японія, Німеччина, Велика Британія, Франція, Італія, Канада.

Источник: 5.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: g7, ес, США

Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович