17.06.2021 06:07
Просмотров: 666

Юлія Лапутіна: Розвиток в Україні ветеранських просторів – запорука ефективної реінтеграції учасників бойових дій в цивільне життя

Юлія Лапутіна: Розвиток в Україні ветеранських просторів – запорука ефективної реінтеграції учасників бойових дій в цивільне життя

Запорука ефективної реінтеграції учасників бойових дій в цивільне життя - розвиток в Україні ветеранських просторів. Про це заявила Міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна під час презентації аналітичного дослідження «Ветерани: долаємо соціальне утриманство», що присвячене темі розвитку в Україні ветеранських просторів.

«Наразі в Україні ми бачимо синергію громадянського суспільства, органів державної влади, національних та міжнародних партнерів в тому, щоб розвивати ветеранську політику. Створення ветеранських просторів – це один з кроків, який надає можливість реалізовуватися ветеранам, обговорювати проблеми, вирішувати нагальні питання саме у своїх населених пунктах. Це - комунікаційні хаби, які надають і розвивають наші спроможності», - зазначила Юлія Лапутіна.

Міністр наголосила на важливості трансформації ветеранів з пільгоорієнтованої категорії осіб до активних провідників змін у державі, в суспільстві, громадах. І саме завдяки мережам ветеранських просторів вони матимуть можливість розвивати ці спроможності. Крім того, це додатковий майданчик для ветеранського бізнесу та стартапів.

«Такий проактивний підхід – це про ветерана-захисника у країні, яка воює, де він має не лише продовжувати бути захисником, готовим знову стати на захист держави, а й розвивати свою економіку, свою соціально-культурну сферу, національно-патріотичне виховання, громадянську ідентичність - це все про стійкість», - сказала Юлія Лапутіна.

Очільниця Мінветеранів подякувала команді дослідників за проведену аналітичну роботу та зазначила, що Міністерство обов’язково поширюватиме надану аналітику серед ветеранської спільноти на своїх інформаційних ресурсах, а також враховуватиме дані дослідження при розробці нормативно-правових документів.

Довідково

Аналітичне дослідження «Ветерани: долаємо соціальне утриманство» проведено командою ГО «Простір можливостей» за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження». Дослідження присвячено темі розвитку в Україні ветеранських просторів як ефективного інструменту реінтеграції учасників бойових дій в цивільне життя. Дослідження тривало 6 місяців.

Источник: kmu.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович