16.11.2019 08:00
Просмотров: 1502

В Україні ліквідують Держгеокадастр, а державні землі віддадуть громадам

В Україні ліквідують Держгеокадастр, а державні землі віддадуть громадам

Верховна Рада України у першому читанні ухвалила законопроект, відповідно до якого державні землі за межами населених пунктів повернули в управління місцевим громадам. Крім того було запущено ліквідацію Держгеокадастру.

Передає Національний Промисловий Портал з посиланням на Економічну Правду.

Серед основних змін згідно із законом:

Сільським, селищним і міським радам повертаються повноваження щодо управління землями місцевих громад за межами населених пунктів. Ці землі повертаються до комунальної власності. На даний момент органи місцевого самоврядування контролюють лише близько десятої частини неприватизованих земель, а управлінські рішення щодо землі, приймаються чиновниками територіальних органів Держгеокадастру.

Документом пропонується відмовитись від існування Держгеокадастру та замінити його сервісним органом, який буде займатись кадастровою діяльністю та геопросторовими даними.

Дерегуляція земельних відносин. Зокрема, скасовано необхідність погоджувати з Кабміном питання продажу іноземним компаніям земельних ділянок несільськогосподарського призначення державної і комунальної власності.

Також законом передбачається надання місцевим органам права самим змінювати цільове призначення земельних ділянок приватної власності, які до сьогодні погоджувала Верховна Рада.

За три останні скликання парламентом не було прийнято жодного рішення із зазначеного питання, хоча зміна цільового призначення вказаних земель застосовується досить широко із застосуванням різноманітних схем з обходу закону, — наголошується в пояснювальній записці.

Крім цього, місцевим органам нададуть функції зі здійснення державного контролю за використанням та охороною земель.

Источник: uprom.info

Автор: Віталій Царьов, редактор Національного промислового порталу

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович