06.10.2021 23:21
Просмотров: 771

В українців з ID-картою не вимагатимуть довідку про реєстрацію – Мінцифра

В українців з ID-картою не вимагатимуть довідку про реєстрацію – Мінцифра

Мстислав Банік розповів, коли в українців не вимагатимуть довідку про реєстрацію

Українців з ID-картами звільнять від необхідності носити довідку про реєстрацію, а дані будуть підтягувати з реєстру ДМС. 

Керівник з розвитку електронних послуг в Мінцифрі Мстислав Банік розповів виданню Главред, що незабаром ця система буде спрощена і може бути врегульована.

Читайте також: Допомога на дитину: хто може її отримати в Україні і які документи для цього потрібні

Що передбачається після прийняття закону

За словами Баніка, нині готується до другого читання законопроект, який активно пропрацював комітет з цифрової трансформації. Цей проект повинен спростити процедуру реєстрації як процедуру, а також прибере штамп в паперовому паспорті і виписку з реєстру, який ми носимо з собою.

"Першоджерелом та єдиним реєстром за пропискою буде реєстр ДМС і, якщо говорити про Дію, то там і в ID-карті, і в закордонному паспорті буде доступно місце реєстрації - це саме та прописка, яку більше не потрібно буде носити з собою", - пояснив чиновник.

За його словами, після прийняття закону українцям з ID-картами більше не треба буде носити з собою довідку про реєстрацію.

"Якщо говорити простою мовою, то якщо людина йде з паперовим паспортом або з ID-карткою, у неї після прийняття закону не будуть мати права просити цю копію. Відповідний державний орган, якому потрібно дізнатися місце реєстрації, повинен звернутися в електронній формі до ДМС та отримати інформацію", - додав Банік.

Источник: novyny.live/

Новости портала «Весь Харьков»


Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович