23.11.2020 07:57
Просмотров: 695

В Укроборонпромі назвали шляхи повернення до реформи: ухвалення законопроекту про трансформацію та невтручання в операційну роботу

В Укроборонпромі назвали шляхи повернення до реформи: ухвалення законопроекту про трансформацію та невтручання в операційну роботу

“Проти ручного управління і за чесні правила гри” – команда ДК “Укроборонпром” пояснила, чого очікує від Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості.

У Державному концерні "Укроборонпром" вкотре підтримали існування Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості, але застерегли від втручання у власну діяльність та упередженість в оцінках.

Про це йшлося під час брифінгу ТОП-менеджменту Концерну, який відбувся у п’ятницю.

“Ми хочемо чесно, відкрито та публічно обговорювати поточну ситуацію. Ми нікого не звинувачуємо, ми говоримо тільки фактами. Таким чином ми виводимо дискусію про ту ситуацію, що склалася в трансформаційних процесах, на новий рівень”, – сказав в. о. генерального директора Ігор Фоменко.

“Останні 2 тижні ми спостерігаємо вал чорного піару замовного характеру. Ми бачимо інформаційні матеріали, які повторюють один одного цілими абзацами. Вони переходять певні червоні лінії. Нас звинувачують в порушенні законів, в непрофесійності, переходячи на особистості. Я вважаю це неприпустимим – ми нікому не дозволимо ображати та принижувати нас. Ніхто краще за нас не знається на тих процесах, які відбуваються на підприємствах Укроборонпрому. І заявляти в публічній площині, що ми “не знаємо, що відбувається”, що ми “втратили зв’язок” – суцільна брехня”, – додав він.

Фоменко також наголосив, що команда концерну допомогла міністерству на початку його створення і готова продовжити надавати підтримку у майбутньому. “Ми за Міністратегпром. Ми розуміємо, наскільки для України є важливим цей ЦОВВ. Він має визначати політику не тільки для УОП, а й для інших стратегічних підприємств. Для всіх мають бути однакові правила, які мають бути визначені. Ми за те, щоб існував орган, який визначає політику в галузі ОПУ. Ми повністю підтримуємо будь-які дії в цьому напрямку, але ми проти втручання в нашу поточну діяльність”.

За його словами, команда Концерну готова професійно та чесно виконувати свою роботу та звітувати за результатами. “Поточні результати говорять нам про те, що ті планові завдання, які ми ставили перед собою, будуть виконані. Ми хочемо вийти на інший рівень як комунікацій, так і довіри наших замовників. Але ми хочемо чесних, відкритих, публічних правил гри. Ми за те, щоб нас розуміли і сприймали як надійного, гідного партнера, який відповідає за кожне своє слово”.

“Ми за системний підхід, ми проти ручного управління. Ми хочемо сказати, що в зв’язку з тим що ми займаємо в загальному обсязі державного оборонного замовлення 36%, реформа "Укроборонпрому" не дорівнює реформі всього оборонно-промислового комплексу. Ми її частина. Та реформа, яку ми розробляли, вона стосується лише тих підприємств, які входять до складу “Укроборонпрому”.

Фоменко також зазначив, що на початку своєї роботи на посаді виконуючого обов’язки генерального директора “Укроборонпрому” спільно з командю визначив принципи співпраці та взаємодії. “Чесність, відкритість, командність, результативність, нульова толерантність до корупції, ефективність, робота на державу, об’єктивність при прийнятті рішень. Для нас це не порожні слова, це те, чого ми дотримуємося щодня. Ми не збираємося займатися договорняками та підкилимною боротьбою. Ми хочемо побудувати сильну та незалежну Україну, яка живе згідно законів та справедливості.”

В. о. гендиректора Ігор Фоменко також озвучив умови, які необхідні для відновлення процесу реформи державного Концерну.

“Ми хочемо, щоб той процес реформ, який був призупинений, знову відновився. Ми хочемо відновлення дискусії щодо законопроекту 3822, щоб він був ухвалений якнайшвидше. Для цього потрібно, щоб комітет та ВР на повну включилися в процес обговорення та внесення змін”.

Фоменко наголосив на тому, що в Концерні не вважають, що ситуація зайшла в глухий кут, а для виходу з неї потрібно мати відкриту дискусію щодо процесів та умов реформи, ухвалення законопроекту №3822 про трансформацію “Укроборонпрому” та невтручання у діяльність Укроборонпрому з боку міністерства.

“Ми хочемо, щоб органи управління держави взяли під особливий контроль процеси трансформації оборонної промисловості країни. Ми готові звітувати про те, що ми робимо. Ми хочемо чути об’єктивну критику, але ми не хочемо, щоб нам заважали виконувати нашу роботу. Якщо мене призначили в.о гендиректора – я несу особисту відповідальність за все що відбувається в ДП “Укроборонпром”. Я буду сам приймати рішення, в тому числі, і кадрові, спираючись на базові принципи: професійність, закон, робота на підприємство, робота на державу”, – підсумував Ігор Фоменко.

Источник: ukroboronprom.com.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: впк, Украина

Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович