10.09.2021 07:51
Просмотров: 644

Верховна Рада України підтримала законопроєкт про внесення змін до деяких законів України щодо військової освіти та науки

Верховна Рада України підтримала законопроєкт про внесення змін до деяких законів України щодо військової освіти та науки

Матеріал про те, які зміни відбудуться в науковій та освітній сферах, підготувала пресслужба НУОУ

За результатами голосування народні депутати прийняли рішення про ухвалення у першому читанні проєкту Закону України “Про внесення змін до деяких законів України щодо військової освіти та науки”. “За” проголосував 331 народний депутат.

Після доопрацювання та узгодження з іншими законодавчими актами зазначений проєкт Закону буде винесено на розгляд парламенту в другому читанні.

Законопроєктом пропонується внести низку змін до Законів України “Про освіту”, “Про вищу освіту” та “Про наукову і науково-технічну діяльність”, зокрема:

встановити нові рівні військової освіти – оперативний та стратегічний;

запровадити спеціалізовану освіту – професійну військову освіту, яка здобувається у неформальній освіті за освітніми програмами для вдосконалення професійного рівня військового фахівця і забезпечення виконання службових (бойових) функцій.

Передбачається, що ці та інші зміни сприятимуть підвищенню ефективності підготовки кадрів для потреб сил оборони, а також наукової та науково-технічної діяльності у Збройних Силах України.

Источник: gur.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович