11.09.2019 08:25
Просмотров: 1152

Викладачі та курсанти ХНУПС опановують ази експлуатації безпілотників Bayraktar TB2

Викладачі та курсанти ХНУПС опановують ази експлуатації безпілотників Bayraktar TB2

До турецького Кішану прибула чергова група військовослужбовців Повітряних Сил, що навчатимуться за програмою підготовки фахівців з експлуатації та технічного обслуговування безпілотного авіаційного комплексу Bayraktar TB2. Про це повідомляє Інформагентство Міноборони АрміяInform.

Їх готуватимуть як операторів корисного навантаження БПЛА, фахівців з обслуговування системи озброєння безпілотного авіаційного комплексу та командирів екіпажів.

Як повідомили у командуванні Повітряних Сил, для цієї категорії спеціалістів курс становтиме близько трьох тижнів. Паралельно у Кішані продовжують навчання близько трьох десятків майбутніх інструкторів, техніків, операторів БПЛА, фахівців терміналу наземних даних та станції наземного контролю БпАК.

У командуванні Повітряних Сил підкреслюють, що нині у Туреччині також перебувають викладачі та курсанти Харківського національного університету Повітряних Сил імені І. Кожедуба. Це важливо у контексті набуття видовим навчальним закладом досвіду підготовки фахівців на нові типи озброєнь, а також дасть змогу створити необхідний кадровий резерв для комплектування посад вже підготовленими військовослужбовцями у майбутньому.

Навчання українських військовослужбовців передбачено контрактом на постачання Bayraktar TB2 й відбувається на навчально-виробничій базі виробника БпАК — компанії Baykar Machine.

Нагадаємо що Повітряні Сили будуть готовими до застосування безпілотника Bayraktar TB2 уже найближчим часом.

Источник: mil.gov.ua

Автор: Сергій Фурдик, Інформагентство Міноборони АрміяInform

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович