05.06.2021 07:02
Просмотров: 745

Війна на Донбасі: ЄС відкинув наратив РФ про нібито «внутрішній конфлікт»

Війна на Донбасі: ЄС відкинув наратив РФ про нібито «внутрішній конфлікт»

Європейський Союз відкинув наратив Кремля про начебто «внутрішній конфлікт» сході України, адже Росія є стороною цього конфлікту та аж ніяк не «посередником». Про це йдеться у заяві Європейського Союзу, виголошеній під час засідання Постійної ради ОБСЄ, повідомляє «Укрінформ».

“Ми продовжуємо відкидати наратив Росії, у якому вона зображує себе посередником у «внутрішньоукраїнському конфлікті», перешкоджаючи тим самим змістовним дискусіям у Тристоронній контактній групі, а також у Нормандському форматі», — йдеться у заяві.

У Євросоюзі вказали на те, що Мінський протокол «однозначно визначає, що Тристороння контактна група складається з представників України, Російської Федерації та ОБСЄ».

«У цьому плані спроби Росії легітимізувати так звані «народні республіки» на сході України не є конструктивними. Тому ми закликаємо Росію як сторону конфлікту взяти на себе відповідальність за її дії та добросовісно брати участь у дискусіях з виконання Мінських домовленостей», — зазначається у заяві.

У Євросоюзі також у черговий раз закликали Росію використати свій великий вплив на збройні формування, які вона підтримує, з метою повного виконання Мінських домовленостей.

«Ми знову закликаємо Росію негайно припинити підживлення конфлікту шляхом надання фінансової та військової підтримки збройним формуванням, і ми залишаємось глибоко занепокоєними присутністю російських військової техніки та особового складу у районах, що контролюється підтриманими Росією збройними формуваннями. Тривалість санкцій Європейського Союзу проти Росії пов’язана з повним виконанням Мінських домовленостей», — йдеться у заяві.

Источник: sprotyv.info

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович