02.11.2021 07:54
Просмотров: 734

Виробництво Bayraktar в Україні є справою місяців, не років - посол у Туреччині

Виробництво Bayraktar в Україні є справою місяців, не років - посол у Туреччині

Запуск повного циклу виробництва БПЛА "Байрактар" буде реалізовано в короткостроковій перспективі - це справа місяців, не років.

Про це в інтерв'ю Радіо Свобода сказав Надзвичайний та Повноважний Посол України в Турецькій Республіці Василь Боднар.

"Насправді, це питання, мабуть, місяців, а не років. І вже роботи ведуться щодо того, аби виділити відповідну земельну ділянку, щоб розпочати предметні роботи зі спорудження цього центру збереження і ремонту. І так само паралельним треком ідуть роботи щодо створення виробничих потужностей і започаткування виробництва «Байрактарів» в Україні", - сказав Боднар.

За його словами, роботи вже йдуть досить швидкими темпами.

"Та інформація, якою я володію, каже про повномасштабне виробництво безпілотних апаратів «з нуля», які можуть використовуватись як для потреб Збройних сил України, так і для постачання на ринки третіх країн... І виробничі потужності в Туреччині, мені здається, досить заповнені. Тому додаткові виробничі потужності повного циклу також і в інтересі турецької сторони, щоб освоювати нові ринки і спільно проводити як випробування, так і пізніше, можливо, навчання деяких іноземних колег аби володіти цією технологією і спільно формувати оборонну сферу", - пояснив дипломат.

Боднар нагадав про створення спільного підприємства з виробництва БПЛА Akıncı.

'Крім того ви знаєте про те, що у нас фактично створено спільне підприємство з виробництва нового типу безпілотних літальних апаратів – Akıncı, до якого українська сторона постачає двигуни і деякі інші запасні частини. Тобто тут ми маємо взаємодоповнення і на основі стратегічного інтересу, і на основі взаємної технологічної сумісності ми будуємо наші відносини. Це один із таких хайтек драйверів, який має свої конкретні результати і виміри", - сказав посол.

Як повідомляв Укрінформ, 29 вересня було підписано меморандум про співпрацю між Міністерством оборони України та турецькою компанією Bayraktar Savunma. Згідно з документом, Bayraktar збудує на землях неподалік Києва, які належать Міноборони, центр з обслуговування, поточного ремонту, модернізації безпілотних літальних апаратів компанії. Також у центрі здійснюватиметься навчання та підготовка персоналу, який працюватиме з цими БПЛА. Як планується, згодом в Україні буде побудована і працюватиме низка таких центрів.

Источник: ukrinform.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович