24.07.2019 08:40
Просмотров: 872

Військові медики пожертвували свою державну премію пораненому бійцю

Військові медики пожертвували свою державну премію пораненому бійцю

5 червня у Києві за участі Міністра освіти і науки Лілії Гриневич та президента Національної академії наук Бориса Патона відбулося нагородження кращих українських вчених за передові дослідження та відкриття у медицині, астрономії, фізиці, енергетиці, оборонці, екології та агропромисловості — присудження Державних премій України в галузі науки і техніки 2018 року.

Лауреатами цієї премії за роботу «Новітні технології діагностики і лікування бойової вогнепальної травми та її наслідків» стали також військові лікарі, що запропонували новітні технології діагностики і лікування бойових вогнепальних поранень та травм і їх наслідків у стислі строки. Зокрема, науковці розробили нові інструменти та обладнання для діагностики та лікування сучасної бойової хірургічної травми.

Отриману премію військові медики вирішили віддати медику 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців Єгору Коновалову, який отримав важку травму в ході бойових дій на Донбасі, проте, незважаючи на це, не полишив мрію стати військовим лікарем.

— Наша робота присвячена дуже актуальній для України проблемі — лікуванню поранених, адже в нас вже шостий рік йде війна. Зараз тільки в Міноборони 11 800 поранених, і один з них наразі знаходиться у Військово-медичному клінічному центрі професійної патології особового складу Збройних Сил України. Це Коновалов Єгор, бойовий медик. Він родом з окупованої частини Луганської області. Доля жорстоко повелася з хлопцем. У 2014 році він залишився круглим сиротою, а в 2016 році померла бабуся — єдина рідна людина. Проте воїна в душі це не зламало: Єгор виїхав з окупованого Довжанська (колишній Свердловськ), призвався в армію, пішов захищати Батьківщину. На жаль, у січні цього року в бою йому відірвало ногу. Він зараз проходить лікування, попереду протезування і реабілітація. Держава забезпечує його всім необхідним, але ми прийняли рішення, що свою премію передамо йому. Щоб ця людина, яка не зламалася, а вирішила продовжувати свій шлях — вступити в медичний університет, змогла стати хорошим лікарем і науковцем, а ми йому допоможемо, — розповів лауреат державної премії, начальник Головного військово-медичного управління ‒ начальник медичної служби Збройних Сил України генерал-майор медичної служби Ігор Хоменко.

Наразі Єгор успішно пройшов співбесіду і вже зарахований на навчання до Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького. Тут він вивчатиме лікарську справу і розпочинатиме нову сторінку свого життя.

За його словами, саме небайдужим людям і військовим лікарям він завдячує своїм врятованим життям та мрією стати військовим лікарем.

Источник: mil.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

15.07.2022 08:44    917
Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович