09.04.2020 06:36
Просмотров: 828

Віктор Ляшко: Превентивні заходи в Україні практично не відрізняються від заходів, запроваджених країнами Європейського Союзу та США

Віктор Ляшко: Превентивні заходи в Україні практично не відрізняються від заходів, запроваджених країнами Європейського Союзу та США

Заступник Міністра охорони здоров’я - головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко повідомив останню інформацію щодо ситуації в країні у зв'язку з протидією поширенню коронавірусної інфекції.

За минулу добу зареєстровано 206 нових випадків, в тому числі у 20 дітей. До закладів охорони здоров’я госпіталізовано 66 осіб.

«Наша динаміка показує, що найбільша кількість госпіталізацій відбувається на 3-7 день від появи симптомів», - зазначив Віктор Ляшко і закликав звертатися до сімейного лікаря чи на 103 одразу при появі симптомів і не вдаватися до самолікування.

В цілому в Україні лабораторно підтверджених 1668 випадків COVID-19, 35 пацієнтів одужало, 52 – померло. Показник летальності в Україні становить 3,1 %. Для порівняння: в Іспанії - 9,9%, в Італії - 12,6, Франції - 9,5%, у Німеччині цей показник не досягає і 2%.

Заступник Міністра наголосив, що виконуючи всі карантинні заходи, запроваджені в Україні, можна перемогти епідемію коронавірусної хвороби.

«Головне наше завдання - не пропустити випадків, ускладнень, не допускати тяжкого перебігу хвороби і рятувати життя», - підкреслив головний державний санітарний лікар і додав, що превентивні заходи в Україні майже не відрізняються від заходів, запроваджених країнами Європейського Союзу та США і направлені на запобігання передачі збудника COVID-19 від людини до людини і, відповідно, зменшення кількість випадків реєстрації коронавірусної хвороби.

Віктор Ляшко наголосив, що в Україні потужності лабораторій, тест-систем і реактивів достатньо для того, щоб проводити тестування всім, хто його потребує.

Більше того, вже працює гаряча лінія МОЗ 0 800 505 201, на яку можна повідомити про відмову у тестуванні.

«Ми вже маємо певний аналіз дзвінків та повідомлень, і сьогодні, під моїм керівництвом, буде проведена нарада з вірусологами на якій розглянемо кожен окремий випадок щодо проблем з тестуванням. Розберемо випадки і в Харкові, і в Миколаєві, а також інших областях, щоб розібратись де алгоритми дають збій», - зазначив головний державний санітарний лікар України. За його словами, лише за минулу добу було проведено 2 000 тисячі досліджень ПЛР методом і лабораторії готові видавати 30 тис. досліджень на тиждень.

Крім того, Віктор Ляшко повідомив, що запропоновано рішення здійснювати закупівлю апаратів штучної вентиляції легень централізовано через Державне підприємство «Медичні закупівлі України»: «Саме це підприємство готове заключати контракти з виробниками апаратів ШВЛ, приймати заявки з областей та здійснювати централізовано закупки і доставляти до тих, хто проплачує з обласних бюджетів».

Віктор Ляшко сподівається, що вітчизняні підприємства згодом також зможуть налагодити виробництво апаратів ШВЛ, адже деякі світові виробники відкрили технічні характеристики цих апаратів і МОЗ розсилає їх всім, хто в цьому зацікавлений.

Источинк: moz.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

15.07.2022 08:44    917
Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович