29.09.2020 08:37
Просмотров: 916

У Харкові хочуть створити міжнаціональний Будинок дружби

У Харкові хочуть створити міжнаціональний Будинок дружби

Представники різних національностей, які проживають у Харкові, хочуть створити культурний центр «Будинок дружби».

Таку пропозицію вони озвучили сьогодні, 28 вересня, на зустрічі з першим заступником Харківського міського голови Ігорем Тереховим.

Перший віце-мер зазначив, що культурний центр «Будинок дружби» повинен знаходитися у великому приміщенні з кабінетами і актовим залами. За його словами, поки в міській раді розглядають три варіанти - колишні БК Зв'язку, БК «Металіст» і БК Будівельників.

«Потрібно, щоб у кожного з вас було своє представництво, щоб обладнати приміщення технікою, щоб там була актова зала для заходів, місце для дитячих секцій», - сказав Ігор Терехов.

Також представники національних об'єднань звернулися з проханням провести у місті ярмарок. Перший віце-мер запропонував організувати масштабний культурний захід у середині грудня на пл. Свободи перед новорічними святами. Представники всіх національностей зможуть представити там свої традиції, національну кухню та виступити з концертом.

Також на зустрічі виникло питання про будівництво мусульманського культурного центру і кладовища, для яких попросили виділити землю. Перший віце-мер пообіцяв, що обидва ці питання будуть вирішені, і фахівці міської ради допоможуть розробити проєкт майбутнього культурного центру.

Він наголосив, що міська влада чує проблеми людей і працює так, щоб задовольнити запити кожного жителя.

«Харків - багатонаціональне толерантне місто, де кожен повинен відчувати себе комфортно. Велику увагу приділяє цьому питанню Харківський міський голова Геннадій Кернес. Багато запитів, які ставлять перед нами, вже вирішені, частина - взята до роботи. Потрібно створити умови для культурного спілкування людей, вирішити низку побутових проблем, які ставлять перед нами. Для цього ми постійно спілкуємося з представниками різних національностей, і люди можуть зв'язатися з нами у будь-який момент», - сказав Ігор Терехов.

Зазначимо, що подібні зустрічі з представниками різних національностей планують проводити у Харківській міській раді раз на три місяці.

Источник: city.kharkov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович