16.11.2019 07:25
Просмотров: 902

У Харкові почалася кампанія за легалізацію короткоствольної зброї (ВІДЕО)

У Харкові почалася кампанія за легалізацію короткоствольної зброї (ВІДЕО)

Харківські активісти пояснюють: в Україні на даний момент немає сучасного законодавства про зброю.

Микита Соловйов, юрист

Мы считаем обязательным, чтобы у каждого человека было право защитить себя, защитить свой дом, защитить своих близких. Потому что при отсутствии этого права все остальные права уже оказываются не столь важны.

За даними громадських діячів, у країні також немає документу, який би регулював оборот цивільної зброї. Практично всі її види підлягають обов’язковому ліцензуванню, що регламентується наказом МВС від дев’яносто восьмого року, але більш докладних норм в законах не існує.

Сергій Сич, громадський діяч

Рынок есть, а закона об оружии, который бы регламентировал бы это все. Любой нормальный гражданин приобретя себе оружие знал как действовать в какой ситуации. Как мы понимаем, мы сейчас говорим только о добропорядочных гражданах, которые чтят законы. В противовес этому преступники имеют доступ к нелегальному оружию, делают с ним, что хотят.И совершают преступления нанося вред здоровью, имуществу и убивая законных граждан.

Сергій Сич додає: в більшості європейських країн оборот громадянської вогнепальної зброї законодавчо врегульовано. В українському парламенті теж зареєстровано законопроект, який в майбутньому дозволить легалізувати короткоствольну вогнепальну зброю.

Олександр Нойнець, волонтер

Профильные специалисты из оружейной сферы говорят, что законопроект прекрасный. Но даже, если бы он был ужасен, все равно иы бы его поддерживали. Так как речь идет о законодательном регулировании.

В Україні володіти вогнепальною зброєю може кожен. З вісімнадцяти років – холодною та пневматикою калібром понад чотири з половиною міліметра, газовими пістолетами і револьверами. З двадцяти одного року – вогнепальною гладкоствольною мисливською зброєю, з двадцяти п’яти – нарізною мисливською..

Богдан, харків’янин

Адекватным людям можно разрешать, не адекватным нет.

Дарина, харків’янка

Легализация оружия может стать поводом для большего количества преступлений.

Активісти заявили, що починають широку громадську кампанію “За легалізацію”. У її межах харківський гурт “Папа Карло” та співак Борис Севастьянов презентували тизер нового кліпу на пісню “Миротворець”.

Источник: objectiv.tv

Автор: Олена Верекомська

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: харьков

Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович