15.09.2019 10:14
Просмотров: 1220

У Харкові відсвяткували День Программіста (ВІДЕО)

У Харкові відсвяткували День Программіста (ВІДЕО)

13 вересня у світі відзначили День програміста. Харків не став винятком. Дату для святкування обрали не випадково. Спеціалісти відвели для нього 256й день у році. Саме це число програмісти вважають для себе магічним.

Історія цієї сфери розпочинається в 1804 році. Тоді Жозеф Марі Жаккар збудував програмований ткацький верстат. А от першою програмісткою вважається британська математикиня Ада Лавлейс. У Харкові програмуванню почали навчати одними з перших в СРСР. П’ятдесят п’ять років тому у виші, який зараз називається ХНУРЕ, з’явилася спеціальність “Програмне забезпечення автоматизованих систем”. Сучасні студенти кажуть: програміст – це найперспективніша професія.

Валентин Прокіпець, студент 2 курсу ХНУРЕ

У програмуванні можна реалізувати якусь свою думку. Зробити технологію, яка не буде якимось виробом чи деталлю, чи механізмом. 00:57 СКЛ 01:08 Можна зробити якийсь оригінальний вебсайт або оригінальну гру, або якусь програму-сервіс, яка буде робити щось натхненне та дуже цікаве.

Владислав Недодаєв, студент 3 курсу ХНУРЕ

Кожен охочий може прийти на один з наших заходів, послухати спікера, запропонувати якусь власну ідею, обговорити її з іншими учасниками, обговорити її зі спікером. Почути фітбек якийсь, критику в сторону своєї ідеї.

Завдяки таким університетським стартапам Пилип Кравченко разом з другом розробив дрон, який може транслювати містом аудіорекламу. Хлопець згадує, що власноруч зібрали його за п’ять місяців. Запевняє: аналогів такій конструкції у світі немає.

Пилип Кравченко, студент 2 курсу ХНУРЕ

Він буде курсувати своїм маршрутом. Ви пройдете повз і перестанете його чути. Проте це новий вид реклами, дуже цікава реклама, буде надавати стиль певний. Ми вважаємо, що це буде краще, ніж існуючі методи.

Віктор Каук, доцент кафедри ХНУРЕ

У нас є 8-бітне цифрування і в нас є байт. І якщо складати, складати й складати, у нас є 256 число бітів. Воно знакове для програмування. І колись хтось десь вирішив: “А давайте 256-й день у році назвемо Днем програміста”.

За даними порталу Work.ua, середня зарплата, яку пропонують IT-спеціалісту в Харкові, – дванадцять тисяч гривень. Найбільш високооплачуваною виявилася посада програміста PHP – до 80 тисяч.

Bcnjxybr^ objectiv.tv

Автор: Николь Костенко

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович