22.01.2019 08:33
Просмотров: 1780

У Харківському національному університеті Повітряних Сил імені Івана Кожедуба відбулися заходи в рамках дня відкритих дверей

У Харківському національному університеті Повітряних Сил імені Івана Кожедуба відбулися заходи в рамках дня відкритих дверей

Потенційні абітурієнти з числа школярів, кадетів та військовослужбовців-контрактників, а також їхні батьки ознайомилися із підготовкою льотчиків, інженерів-авіаторів і фахівців з протиповітряної оборони.

Перед гостями виступив заступник начальника університету з навчальної роботи полковник Костянтин Васюта.

— Ми готуємо хлопців та дівчат за військовими спеціальностями, що овіяні певною романтикою. Яскрава служба у Повітряних Силах завжди приваблювала чимало юних патріотів. На нашому сайті ви детально дізнаєтеся про порядок вступу на перший курс. Сьогодні ж, раджу всім зануритися в неповторну атмосферу навчання, покерувати спеціальними тренажерами та поспілкуватися із курсантами, — зауважив офіцер.

Традиційно на подібних заходах багато гостей цікавилося тематикою і питаннями, які розповідали про льотний та інженерно-авіаційний факультети.

Також цього разу був певний ажіотаж біля факультетів, де готують вартових неба.

Приміром чимало запитань від майбутніх курсантів про перспективи служби було на адресу викладачів факультету радіотехнічних військ протиповітряної оборони.

— Ми готуємо офіцерів не тільки для Збройних Сил України, але й для інших силових структур. Зауважу, що воїни-локаторники стоять на сторожі повітряного суверенітету держави. Це дуже почесна і відповідальна професія. Також ми готуємо військових метрологів, які займаються «вимірюванням точності в армії», — розповів начальник факультету РТВ ППО полковник Сергій Ковалевський.

До речі, армійська служба в ролі метролога та військового психолога більше зацікавила дівчат.

— Бути метрологом означає займатися дуже цікавою і вкрай потрібною діяльністю. Наші випускники обіймають посади у метрологічних частинах, ремонтних підприємствах, військових представництвах, науково-дослідних установах тощо. Моя кафедра є єдиною профілюючою кафедрою з підготовки військових фахівців для різних силових структур, — розповів присутнім начальник кафедри метрології та стандартизації ХНУПС полковник Володимир Кононов.

За словами командування ХНУПС, в порівнянні з минулим днем відкритих дверей, цього разу значний відсоток відвідувачів склали воїни-контрактники, кадети та військові ліцеїсти.

Источник: mil.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович