30.08.2018 07:38
Просмотров: 909

У харківському виші вперше викладатимуть європейську політику

У харківському виші вперше викладатимуть європейську політику

Каразінський університет став єдиним вищим навчальним закладом Харківщини, який цього літа виборов право реалізовувати проект за програмою Європейського Союзу Еразмус+ (Жан Моне). Це дозволить запровадити нову дисципліну для українських студентів та запросити в Україну європейських викладачів.

Півмільйона євро – стільки грошей отримали цьогоріч українські проекти в рамках програми Еразмус+. Це програма Євросоюзу на період 2014–2020 років, що надає фінансування на обміни, навчання, викладання, проекти співпраці та реформування в таких сферах, як професійна підготовка, освіта, молодь і спорт. Програма дозволяє, зокрема, українським студентам вчитися в європейських вишах. Еразмус+ містить у собі програми Еразмус Мундус, Темпус, Жан Моне, добре відомі нашим освітянам.

Саме остання програма, Жан Моне, принесла успіх харківським викладачам. Наприкінці цього липня український національний офіс Еразмус+ повідомив, що виконавче агентство з питань освіти, аудіовізуальних засобів і культури (ЕАСЕА) ЄС оголосило результати конкурсу 2018 року проектів Жана Моне, серед яких є 14 проектів від України. Це проекти зі сталого розвитку, медичної освіти, зовнішньої політики ЄС, комерційного права, антитоталітарних практик, енергоефективності, міждисциплінарності та інклюзивності в докторантурі, а також європейських цінностей.

Серед переможців конкурсу – Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, який представив проект «Зовнішня політика Європейського Союзу». Він реалізовуватиметься на факультеті міжнародних економічних відносин та туристичного бізнесу три роки (з вересня 2018-го по серпень 2021-го). Проектну заявку, подану від університету, оцінено конкурсною комісією в 95 балів зі 100 можливих, вона стала однією з 900, обраних європейськими фахівцями.

До складу команди, яка готувала цей проект, увійшли координатор проекту, доцент кафедри конституційного та муніципального права Аліна Червяцова, керівник робочої групи, завідувач кафедри міжнародних відносин, міжнародної інформації і безпеки Людмила Новікова і члени робочої групи: доцент кафедри міжнародних відносин, міжнародної інформації та безпеки Олена Доценко, доцент кафедри міжнародних економічних відносин Валерій Рєзников.

У харківському виші вперше викладатимуть європейську політику

По материалам: slk.kh.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович