27.01.2019 09:17
Просмотров: 979

У Львові прикордонники України та Польщі обговорили проект міжнародної допомоги про контроль за функціонуванням пунктів пропуску

У Львові прикордонники України та Польщі обговорили проект міжнародної допомоги про контроль за функціонуванням пунктів пропуску

У рамках реалізації спільного з Європейським Союзом проекту міжнародної технічної допомоги «Візуальний контроль за функціонуванням пунктів пропуску» цього тижня у Львові відбулося перше засідання Керівного комітету Проекту.

У засіданні взяли участь представники партнерів Проекту, а це Львівський, Мостиський та Луцький прикордонні загони, Головна Комендатура Прикордонної варти Республіки Польща і Надбужанський відділ Прикордонної варти Польщі.

Адміністрацію Державної прикордонної служби України, яка є Головним партнером проекту, представляла група офіцерів на чолі з начальником відділу з питань міжнародної технічної допомоги управління міжнародного співробітництва та євроінтеграції Міжнародно-правового департаменту Вадимом Івком.

У ході засідання сторони поінформували один одного про вжиті заходи щодо започаткування спільного проекту та прогрес виконання запланованих заходів. Варто відмітити, що в рамках проекту для українських прикордонних підрозділів передбачається закупівля безпілотних літальних апаратів, а польським прикордонникам – засобів зв’язку, спостереження та інших технічних засобів. Загальний бюджет проекту становить майже 2,5 мільйонів євро.

Представник Головного партнера визнав задовільним стан виконання робіт за проектом та подякував партнерам проекту за конструктивну та ефективну взаємодію.

Крім того, представники Адміністрації Держприкордонслужби повідомили про надходження наприкінці минулого року першого фінансового траншу гранту. За результатами обговорення був погоджений і розподіл коштів від надходження між партнерами проекту, зокрема прикордонними підрозділами України та Польщі.

Наприкінці зустрічі сторони домовилися і наголосили на чіткому дотриманні графіку виконання проекту, відповідно до якого перший описовий звіт має бути поданий Спільному технічному секретаріату вже на початку березня.

Також партнери взяли на себе зобов’язання чіткого виконання окреслених заходів та своєчасного інформування один одного про можливі проблеми чи зриви термінів реалізації проекту.

Наступне засідання керівного комітету пройде влітку на базі Надбужанського відділу Прикордонної варти Республіки Польща.

Источник: dpsu.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович