21.04.2019 07:03
Просмотров: 862

У НБУ заявили, що рішення суду щодо "Приватбанку" ускладнює співпрацю з МВФ, світовим банком та ЄБРР

У НБУ заявили, що рішення суду щодо Приватбанку ускладнює співпрацю з МВФ, світовим банком та ЄБРР

При цьому в Нацбанкові зауважили, що ситуація з банком залишається контрольованою, банк працює у звичайному режимі, повністю і вчасно виконує усі зобов'язання перед клієнтами

Рішення суду щодо незаконності націоналізації "ПриватБанку" має потенційні ризики для фінансової стабільності в Україні у майбутньому та ускладнює співпрацю із міжнародними фінансовими організаціями, зокрема МВФ, Світовим банком та ЄБРР. Про це повідомляє прес-служба НБУ за підсумками засідання Ради з фінансової стабільності за участі представників МВФ, Світового банку та ЄБРР.

"Відповідне рішення суду створює правову невизначеність, а отже, і потенційні ризики для фінансової стабільності в Україні у майбутньому. Це рішення суду також ускладнює співпрацю із міжнародними фінансовими організаціями, зокрема МВФ, Світовим банком та ЄБРР, а також захист інтересів держави у судових процесах в інших юрисдикціях щодо відшкодування збитків, завданих банку та державі колишніми власниками ПриватБанку", – йдеться в повідомленні.

Разом з тим, учасники засідання констатували, що після схвалення рішення окружним адміністративним судом Києва про неправомірність виведення неплатоспроможного "ПриватБанку" з ринку ситуація залишається спокійною та контрольованою. Банк працює у звичайному режимі, повністю і вчасно виконує усі зобов'язання перед клієнтами.

Нагадаємо, як раніше повідомляв 5.UA, 18 квітня суд визнав незаконною націоналізацію "ПриватБанку".

Нагадаємо, в грудні 2016 року уряд України за пропозицією Нацбанку й акціонерів "ПриватБанку", найбільшими з яких на той час були Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов, ухвалив рішення про націоналізацію "ПриватБанку". Банк перейшов у державну власність, на його докапіталізацію загалом держава витратила понад 155 млрд грн. У лютому 2019 року стало відомо, що колишні власники банку Коломойський та Боголюбов у суді почали процес оскарження рішення уряду про націоналізацію банку. Першого квітня суд завершив розглядати позов Коломойського по суті, а 2 квітня почалися судові дебати між сторонами процесу. Розгляд справи продовжили сьогодні, 18 квітня, в закритому режимі. Додамо, що колишній акціонер "ПриватБанку" Ігор Коломойський говорив, що після виборів президента України сподівається одержати компенсацію у зв'язку з націоналізацією "ПриватБанку" "в тому чи іншому вигляді". Він також сказав, що не збирається повертати банк у власність, але хоче повернути $2 млрд його капіталу.

Источник: 5.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович