24.02.2020 09:26
Просмотров: 1093

У партії "Слуга народу" розповіли, що їх непокоїть у законі про мову

У партії Слуга народу розповіли, що їх непокоїть у законі про мову

Глава комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики, член президентської фракції "Слуга народу" Олександр Ткаченко вважає, що прийняття мовного закону створило багато ризиків для суспільства в цілому і для нових депутатів

По це він сказав в інтерв’ю Главкому, передає Еспресо.TV.

"Щодо цього мовного закону є питання. Наприклад, штрафи за використання мови у сфері послуг", - зазначив Ткаченко.

За словами політика, нардепи на базі парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики почали підготовку до національного круглого столу з мовного питання.

"Принаймні, вчені, до яких ми звернулися з такою ідеєю, відреагували: Слава богу, нарешті можна почати. Суспільство давно вже чекає відвертої, але спокійної розмови з цього питання. Якщо робити зміни, то лише комплексно, не вибірково. Тому ми в цьому законі про медіа практично не торкалися мови", - розповів Ткаченко про подальші плани "Слуги народу".

Що ж стосується самого закону, то його ухвалення, за словами депутата, "заклало багато ризиків".

У партії Слуга народу розповіли, що їх непокоїть у законі про мову

"Мені видається, що ухвалення мовного закону в останні дні каденції минулої Ради заклало багато ризиків. Для суспільства загалом і для нових депутатів", - наголосив Ткаченко.

Довідка

Верховна Рада попереднього скликання ухвалила закон про функціонування української мови як державної 25 квітня 2019 року. П'ятий президент Україна Петро Порошенко підписав документ 15 травня.

Перед цим противники закону намагалися заблокувати прийняття даного нормативного акту, ініціювавши у парламенті розгляд сотень поправок, більшість з яких, на думку експертів, мали переважно надуманий і технічний характер.

• Нагадаємо, партія "Слуга народу" постійно висловлює претензії на адресу чинного закону про захист української мови. Минулого року відповідні тези навіть були частинами їхніх виборчих кампаній (президентської та парламентської).

• Такі ж настрої й властиві безпосередньому оточенню Зеленського.

• Своєю чергою, відомий своєми антиукраїнськими поглядами народний депутат від "Слуги народу" Максим Бужанський вже після обрання до Ради заявив, що вніс законопроєкт про скасування закону "Про забезпечення функціонування української мови як державної".

• При цьому інший депутат від парламентської фракції "Слуга народу" Олексій Устенко нещодавно поширив тезу кремлівської пропаганди щодо того, Росія нібито напала на Україну у 2014 році саме через закон про мову. І це при тому, що даний закон тоді ще не було прийнято.

• Точно такої ж позиції щодо мовного закону дотримується відверто проросійська партія "Опозиційний блок", утворена на основі однієї з частин колишньої Партії регіонів, і, відповідно, керівництво Російської Федерації.

Источник: espreso.tv

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: рада

Читайте ещё:

Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович