07.08.2022 15:16
Просмотров: 1203

У Повітряних силах пояснили, чому ППО безсила у прифронтових містах

У Повітряних силах пояснили, чому ППО безсила у прифронтових містах

Речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телеканалу «Київ» прокоментував петицію українців з проханням посилити ППО в Харківській та інших прифронтових областях. Про це повідомляє виданні «Бабель».

За його словами прифронтові міста (Харків, Дніпро, Миколаїв, Запоріжжя) страждають передусім через реактивну та ствольну артилерію. І через загрозу такого обстрілу так само вмикається сигнал повітряної тривоги, якщо є відомості про обстріл «Градами», «Смерчами» чи «Ураганами».

«Люди це теж сприймають за ракетний обстріл, хоча це обстріл реактивною артилерією, проти якої, на жаль ППО – безсила», – пояснив Ігнат і додав, що зенітно-ракетні комплекси також не можуть збивати такі цілі, оскільки зенітна ракета призначена для збиття інших повітряних цілей, водночас «пакет» «Града» (40 реактивних снарядів) летить лічені хвилини.

Речник Повітряних сил наголосив, що потрібно рішучіше громити противника там, звідки він завдає цих ударів. Для цього, зокрема, потрібне посилення озброєння від міжнародних партнерів.

Напередодні Володимир Зеленський відповів на петицію про посилення протиповітряної оборони Харкова та області. Вона набрала 25 296 голосів з 25 000 необхідних. Президент доручив Валерію Залужному розглянути можливість посилення ППО.

Зеленський у відповідь на петицію доручив Залужному розглянути питання посилення ППО Харкова та областіЗеленський у відповідь на петицію доручив Залужному розглянути питання посилення ППО Харкова та області  та проінформувати про результати цього розгляду автора петиції.

Агентство Телевидения Новости


Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович