15.10.2020 07:57
Просмотров: 723

У профільному комітеті Верховної Ради пройшли слухання з проблемних питань реформування системи пенсійного забезпечення

У профільному комітеті Верховної Ради пройшли слухання з проблемних питань реформування системи пенсійного забезпечення

У Комітеті Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів відбулись слухання на тему: „Проблеми реформування системи пенсійного забезпечення”.

У заході, який проходив у режимі відеоконференції, взяв участь заступник Міністра соціальної політики України Борис Лебедцов.

Заступник Міністра поінформував учасників слухань про діяльність Мінсоцполітики по формуванню справедливої та стійкої пенсійної системи, підтримки найбільш вразливих категорій громадян у пенсійному віці, заходах по захисту осіб старшого віку від бідності.

Борис Лебедцов наголосив, що Мінсоцполітики здійснюється робота з розвитку пенсійної системи по 5 напрямкам, за якими мають бути прийняті узгоджені рішення:

– питання прожиткового мінімуму;

– удосконалення пенсійного законодавства в солідарній пенсійній системі;

– запровадження накопичувальної професійної пенсійної системи для окремих категорій професій, яким пенсія призначається достроково;

– розвиток недержавного пенсійного забезпечення, підвищення захисту майнових прав та інтересів учасників накопичувальної системи пенсійного забезпечення;

– запровадження другого рівня системи пенсійного забезпечення.

За словами заступника Міністра, по першому і другому питанню Мінсоцполітики напрацювало чотири законопроекти, і наразі завершується їх узгодження з іншими центральними органами виконавчої влади та соціальними партнерами.

Борис Лебедцов за результатами слухань, зокрема, запропонував прискорити підготовку проекту Закону України „Про загальнообов’язкове накопичувальне пенсійне забезпечення” (реєстр. номер 2683 від 27.12.2019) з урахуваннями пропозицій Мінсоцполітики, які знизять корупційні ризики, ризики монополізації, підвищать захист пенсійних накопичень людей та забезпечать комплексний розвиток всіх трьох рівнів пенсійної системи України.

Источник: msp.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович