18.09.2019 08:33
Просмотров: 1021

У ЄС незадоволені розгоном ЦВК і навіть скасуванням депутатської недоторканності – Єлісєєв

У ЄС незадоволені розгоном ЦВК і навіть скасуванням депутатської недоторканності – Єлісєєв

Дипломат зауважив, що західні партнери наразі перебувають під враженням від результатів нещодавніх виборів – тож поки що не критикують нову українську владу

Звільнення всього складу Центральної виборчої комісії та скасування депутатської недоторканності новою Верховною Радою – викликало незадоволення всередині Європейського Союзу. Про це заявив заступник глави Адміністрації п'ятого президента України (2015-2019), Надзвичайний і Повноважний Посол Костянтин Єлісєєв у студії "5 каналу".

За його словами, Захід був шокований результатом Володимира Зеленського на президентських виборах, а його партії – на парламентських.

"Вони зараз перебувають в ейфорії. Сьогодні ви не почуєте жодної критики на адресу нової влади з боку міжнародної спільноти, передусім від європейців. Хоча у мене багато контактів з європейцями, звичайно, всередині вони продовжують нервувати, наші партнери, і обговорювати те, що відбувається", – запевнив Єлісєєв.

І уточнив: "Не пройшло непоміченим, що розігнали ЦВК. Це викликало всередині ЄС незадоволення, вони весь час Україну обговорюють. Навіть викликав незадоволення той факт, що скасували депутатську недоторканність. Вони вважають, що в умовах слабких судових органів – це досить небезпечно".

За словами дипломата, ще одне питання, яке викликає серйозні занепокоєння у європейських партнерів України – це відомий законопроект про "люстрацію гідності".

"Вони дуже детально за цим стежать, але певний час будуть створювати комфортні умови для нової влади, щоб проводити реформи. Мій прогноз – ще півроку вони дадуть можливість проводити всі ці реформи. А якщо залишиться так, як є, то потім буде дуже несолодко", – резюмував Єлісєєв.

Источник: 5.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович