07.02.2020 10:19
Просмотров: 925

У ЄС запропонували нові правила прийому країн – що планують змінити

У ЄС запропонували нові правила прийому країн – що планують змінити

Пропозицію Єврокомісії планують обговорити у березні на саміті в Брюсселі

Єврокомісія виступає за нову методику переговорів про вступ до Європейського Союзу. Про це повідомляє DW.

Запропонована система передбачає поділ 35 глав переговорів на шість тематичних груп. Кожній буде відповідати окрема фаза переговорів. Якщо країна-кандидат порушить умови, закріплені в ході переговорів із будь-якої фази, процес вступу необхідно розпочати з початку.

Документ також пропонує створення додаткових стимулів для країн-претендентів, які показують хороші результати. Серед них – збільшення фінансування, якщо країни показують прогрес у реформах, і тісна співпраця з міжнародними фінансовими інститутами для посилення підтримки.

Якщо країни навпаки будуть демонструвати відкат або затримки в проведенні реформ, це може призвести до санкцій. Пропонують застосовувати припинення фінансування, скасування доступу до програм ЄС та односторонніх поступок у доступі до ринків Євросоюзу.

Пропозицію Єврокомісії планують обговорити на саміті ЄС у Брюсселі у березні. Якщо її схвалять, то нову методику застосовуватимуть до Албанії, Боснії і Герцеговини, Косово і Північної Македонії. Сербії і Чорногорії вона не торкнеться, оскільки ці країни вже почали переговори про вступ в ЄС.

Нагадаємо, Євросоюз з 2 лютого запровадив нові правила видачі віз для громадян третіх країн для перебування на території країн ЄС.

Источник: 5.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: ес

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович