16.04.2019 09:17
Просмотров: 938

У Страсбурзі відбулося дев’яте засідання парламентського комітету Асоціації між Україною та ЄС

У Страсбурзі відбулося дев’яте засідання парламентського комітету Асоціації між Україною та ЄС

Європейська сторона вітає прогрес реформ у сфері електронних довірчих послуг та сподівається на поглиблення співробітництва у сфері юстиції, свободи та безпеки. Про це йдеться у заяві Парламентського комітету Україна-ЄС, що відбувся у м. Страсбург.

Учасники Парламентського комітету окремо наголосили на тому, що ефективне і швидке впровадження електронних сервісів є прозорим інструментом протидії корупції та механізмом надання громадянам якісних адміністративних послуг.

У заключній заяві було окремо наголошено на позитивному прогресі імплементації реформ сектору юстиції. Крім того, Парламентський комітет підтримав домовленість, досягнуту під час Саміту Україна-ЄС 9 червня 2018 року, стосовно поглиблення співробітництва у секторі юстиції та внутрішніх справ.

Нагадаємо, що Міністерство юстиції України разом з іншими заінтересованими органами державної влади розробило Новий порядок денний у сфері юстиції, свободи та безпеки - комплексний документ, який розширює співпрацю сторін та містить завдання, які не були охоплені Угодою про асоціацію. Так, за напрямком захисту персональних даних планується поступове наближення України до найвищих стандартів ЄС у цій галузі.

Також передбачається залучення компетентних органів нашої держави до роботи європейських агентств та установ кібербезпеки, що допоможе нашій державі протистояти кібернетичним атакам в умовах гібридної війни. Правове співробітництво передбачає оцінку судової системи України за стандартами якості судів держав-членів ЄС.

«Ці та інші напрямки співпраці дозволять зміцнити дружні зв’язки між Україною та Європейським Союзом і наближають нашу країну до амбітної мети повноправного членства у ЄС. Реалізація даного Порядку дій буде сприяти подальшому зміцненню та розширенню відносин між Україною, ЄС та її державами-членами. На сьогодні триває узгодження технічних питань та опрацювання пропозицій Європейської комісії до тексту Нового порядку денного», - зазначила Генеральний директор Директорату стратегічного планування та європейської інтеграції Юлія Зайченко.

Повний текст заяви доступний за посиланням: http://www.europarl.europa.eu/cmsdata/162346/9th_PAC_Final_Statement_and_recommend ations.pdf

Источник: minjust.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

15.07.2022 08:44    920
Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович