06.12.2019 09:12
Просмотров: 939

У Зеленського розповіли, коли почнуть змінювати Конституцію та що чекає на Донбас

У Зеленського розповіли, коли почнуть змінювати Конституцію та що чекає на Донбас

Нові положення Конституції будуть стосуватися передачі частини повноважень на місця, але будуть також певні положення, які стосуються ОРДЛО

Помічник президента України Андрій Єрмак на зустрічі у Лондоні заявив, що команда президента України має готовність провести конституційну реформу за підсумками саміту в "нормандському форматі", але обіцяє обмежити ці зміни питаннями децентралізації, у тому числі щодо ОРДЛО, передає "Європейська правда".

Єрмак наголосив, що реформа буде виконана, оскільки передбачена Мінськими домовленостями.

"Україна готова виконати положення "мінських домовленостей", яке передбачає проведення конституційної реформи в частині децентралізації… Про жодну федералізацію не йдеться", – сказав помічник президента.

За його словами, положення будуть стосуватися передачі частини повноважень на місця, але будуть також певні положення, які стосуються ОРДЛО.

"Окремі райони Донецької та Луганської області можуть отримати додаткові повноваження. Але це ніколи не означатиме, що це буде федералізація чи якась автономія", – підкреслив він.

Крім того, він додав, що у разі успішного проведення "Нормандського саміту" Володимир Зеленський має намір внести до парламенту законопроєкт про продовження терміну дії закону про особливості місцевого самоврядування на непідконтрольній території Донбасу.

"Серед змін – у першу чергу імплементація "формули Штайнмаєра", – наголосив він.

Источник: 5.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович