26.09.2020 07:12
Просмотров: 678

Україна без перешкод та бар`єрів – наше головне завдання, - Марина Лазебна

Україна без перешкод та бар`єрів – наше головне завдання, - Марина Лазебна

Міністр соціальної політики України Марина Лазебна з робочою поїздкою 24 вересня 2020 року відвідала Державну реабілітаційну установу „Всеукраїнський центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю” у селищі міського типу Лютіж Київської області та ознайомилась з його роботою.

Під час зустрічі з колективом установи Міністр зауважила, що надання комплексних реабілітаційних послуг людям з інвалідністю – це завдання, яке стосується багатьох сфер державної політики, починаючи від доступності оточуючого середовища і закінчуючи освітою, працевлаштуванням та забезпеченням технічними засобами реабілітації. На жаль, ресурс установи щодо надання професійно-реабілітаційних послуг використовується не в повному обсязі. На заваді цьому стоїть бар’єр інформаційний.

Зазвичай, коли мова заходить про безбар`єрність, перед очима постають реальні перешкоди у вигляді крутих сходів, необлаштованих пандусів, власне те, що повсякчас заважає людям з інвалідністю почувати себе комфортно та унеможливлює вільне пересування та спілкування. Але, на жаль, існують бар`єри невидимі, інформаційні бар`єри, які позбавляють людей з інвалідністю можливості отримати, наприклад, комплексні реабілітаційні послуги тому, що люди з інвалідністю іноді не поінформовані ні на етапі встановлення інвалідності, ні під час взяття на облік у місцевих органах соціального захисту населення про можливість отримання таких послуг. Діюча структура центру дозволяє розширити вже існуючі послуги з реабілітації та забезпечувати людей з тяжкими наслідками неврологічних захворювань та порушеннями опорно-рухового апарату, у тому числі дітей з інвалідністю, новітніми послугами.

Зокрема, Марина Лазебна зазначила, що реабілітаційні заходи повинні бути направлені на інтеграцію людей з інвалідністю в соціальне життя та забезпечення їх можливості до самообслуговування. Наразі проводиться робота з аналізу реабілітаційних послуг, які надаються державними реабілітаційними установами, які підпорядковані Мінсоцполітики, визначено вектор розвитку системи реабілітації шляхом підвищення стандартів надання реабілітаційних послуг та розширення спектру сучасних методів реабілітації в кожному з таких центрів.

Довідково

Державна реабілітаційна установа ”Всеукраїнський центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю” призначена для формування та розвитку фізичних, розумових, соціальних, професійних здібностей осіб з інвалідністю після 18 років. Завданням Центру, крім медичної допомоги, є також і професійна орієнтація, опанування трудових навичок для подальшої трудової діяльності.

Відповідно до плану набору Центру у 2020 році, реабілітаційні послуги мають отримати 147 осіб з інвалідністю. Фактично на 01.07.2020 року отримали реабілітаційні послуги 84 особи з інвалідністю, 7 - отримали кваліфікаційне свідоцтво, 3 - після закінчення курсу реабілітації працевлаштовані.

Источник: msp.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

15.07.2022 08:44    933
Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович