16.07.2019 09:16
Просмотров: 996

Україна купуватиме в США зброю яку використовує американська армія

Україна купуватиме в США зброю яку використовує американська армія

Україна купуватиме в США найсучаснішу зброю, яка стоїть на озброєнні американської армії, і це свідчить про новий рівень довіри між Україною та США.

Передає Національний Промисловий Портал з посиланням на Defense Express.

Про це Надзвичайний і Повноважний Посол України в США Валерій Чалий заявив в ефірі Голосу Америки.

«Ми зараз говоримо про найсучасніше озброєння. Тому що саме таке озброєння постачається через систему урядових угод», – зазначив посол.

Він додав, що йдеться про «таке озброєння, якого немає у нас, і яке є фактично в американської армії зараз».

«Це новий рівень взаємодії. Я не буду говорити про специфікацію чи про типи. Ми довели, що ми партнери, які тримають таємниці», – пояснив дипломат.

Чалий також зазначив, що один із ключових пріоритетів роботи посольства — забезпечення оборони та безпеки України. «Цей пріоритет нікуди не дівся, бо російська агресія триває. Гинуть наші хлопці. І кожні додаткові можливості для оборони бережуть життя», – наголосив він.

За словами посла, рівень військово-технічної, воєнно-політичної співпраці та взаємодії України та США нині на порядок вищий, ніж 3-4 роки тому: «Те, що ми переходимо на можливість закупівель озброєнь, говорить про довіру, якої, відверто кажучи, у 2014 році ще не було».

Україна купуватиме в США зброю яку використовує американська армія

На переконання дипломата, новий рівень довіри став можливим завдяки діям української сторони. Зокрема йдеться про те, що Україна була здатна довести, що у постачаннях зі США не буде «корупційної складової» та американська зброя не потрапить до ворога.

Він також розповів, що 92% всієї оборонної та безпекової допомоги, яку отримала Україна, надійшло саме зі США, і цей обсяг становить «кілька мільярдів».

«Цьогоріч лише на безпеку в оборонному бюджеті США виділено 365 мільйонів, включно з 50 мільйонами суто на летальне озброєння», – уточнив посол.

Дипломат пояснив, що робота над тим, аби налагодити прямі закупівлі зброї в США була розпочата давно, і торік нарешті були схвалені всі законодавчі поправки, які зробили такі прямі постачання можливими.

Источник: uprom.info

Автор: Владислав Христофоров, редактор Національного промислового порталу

Новости портала «Весь Харьков»


Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович