28.08.2020 08:00
Просмотров: 801

Україна і Німеччина вийшли на новий рівень енергетичного партнерства

Україна і Німеччина вийшли на новий рівень енергетичного партнерства

26 серпня у Берліні відбулась робоча зустріч в.о. Міністра енергетики України Ольги Буславець та Федерального міністра економіки і енергетики Петера Альтмайєра під час якої було підписано спільну міжурядову Заяву між Україною та Німеччиною щодо започаткування енергетичного партнерства.

Україна та Німеччина домовились посилити співпрацю із інтеграції енергетичних ринків України до ЕNTSO-E, підвищення рівня енергетичної безпеки, декарбонізації економіки, обміну інноваціями у енергетичних технологіях та реалізації спільних проектів у сферах розвитку «зеленої» енергетики, цифровізації енергетичної інфраструктури та створення сучасної енергетичної системи.

«Підписання спільної Заяви є початком нового рівня діалогу між Україною та Німеччиною у сфері енергетики. Впевнена, що це стане імпульсом для реалізації нових стратегічно важливих проектів з реформування вугільної галузі та трансформації вугільних регіонів, розвитку відновлюваної енергетики, зокрема, водневої, та її інтеграції в мережу, підвищення використання технологій енергоефективності у всіх секторах економіки», – наголосила Ольга Буславець.

Сторони мають намір сприяти енергетичній трансформації, здійснювати обмін напрацюваннями урядової політики у сфері енергетики, покращувати умови для інвестицій приватного сектору в сталу енергетику.

Також було проведено перше засідання Керівного комітету з впровадження спільної Заяви.

Міненерго буде координатором та головуватиме у Комітеті з української сторони, а Федеральне міністерство економіки та енергетики – зі сторони ФРН.

Источник: kmu.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович