19.09.2019 06:00
Просмотров: 1781

Україна погодилась на «формулу Штайнмайєра» — голова МЗС

Україна погодилась на «формулу Штайнмайєра» — голова МЗС

Міністр закордонних справ Вадим Пристайко заявив, що дав згоду на застосування «формули Штайнмайєра» для врегулювання ситуації на окупованій частині Донбасу.

Про це голова МЗС повідомив під час спільного засідання комітетів Верховної ради з питань європейської інтеграції та комітету у закордонних справах, передає кореспондент hromadske.

За словами Пристайка, він дав згоду на застосування «формули Штайнмайєра» під час зустрічі дипломатичних радників лідерів країн Нормандського формату 2 вересня.

«Ми домовились про формулу Штайнмайєра і я дав згоду. Закон про особливий статус вступає в силу на момент проведення виборів, а остаточно вступає в силу після рішення БДІПЛ ОБСЄ про визнання результатів виборів», — сказав Пристайко.

Він наголосив, що у цій домовленості йдеться виключно про особливий статус окупованої частини Донбасу.

«Хочу наголосити — нічого, про що б більше домовились радники (лідерів «нормандської четвірки») — ред.), більше нічого немає, жодних слів. Ні яким чином проводяться (вибори — ред.), ні хто, куди, перед ким, проведення під дулами автоматів чи в момент отримання контролю за кордоном. Нічого в наших домовленостях не було», — додав міністр.

Також глава МЗС наголосив, що вибори неможливі без забезпечення безпекових умов та контролю Україною за російсько-українським кордоном.

Источник: hromadske.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович