09.03.2019 09:31
Просмотров: 3245

Україна та Франція запустять спільне виробництво засобів РЕБ

Україна та Франція запустять спільне виробництво засобів РЕБ

«Науково-виробничий комплекс «Іскра», що входить до складу державного концерну «Укроборонпром», очікує цього року запустити спільне з французькою компанією Thales виробництво засобів радіоелектронної боротьби.

Про це журналістам на прес-конференції розповів директор «Науково-виробничий комплекс «Іскра» Юрій Пащенко.

Передає Національний Промисловий Портал з посиланням на Defense Express.

«Також з нами співпрацює в галузі засобів радіоелектронної боротьби французька компанія Thales. Ми очікуємо, що в цьому році ми будемо мати спільне виробництво сучасних зразків, які за своїми тактико-технічними характеристиками перевищують багато існуючих», – сказав він.

Україна та Франція запустять спільне виробництво засобів РЕБ

Пащенко зазначив, що налагодити роботу по розробці засобів радіоелектронної боротьби вдалося завдяки конструкторам з підприємства «Топаз».

«Ми опанували новий напрям – засоби радіоелектронної боротьби. Для цього ми взяли на роботу конструкторів, який приїхали з окупованої території з підприємства «Топаз». Забезпечили їх житлом та гідною зарплатою», – підкреслив він.

Україна та Франція запустять спільне виробництво засобів РЕБ

Крім цього, Пащенко повідомив, що підприємство «Іскра» у 2018 році наростило обсяг виробництва в 1,7 раза.

«За останні чотири роки ми збільшили обсяг постачання до Збройних сил в 5-7 разів за різними напрямками», – підкреслив він.

Варто нагадати, що за період з 2014 року для ЗСУ закуплено 39 закордонних зразків РЕБ для вирішення завдань у тактичній ланці.

Україна та Франція запустять спільне виробництво засобів РЕБ

У 2014 р. у німецької компанії Rohde&Schwarz було закуплено пристрої PR100 для розвідки та контролю ефіру у діапазоні від 9 кГц до 7,5 ГГц. А у 2015 р. у французької фірми Thales Group було закуплено чотири комплекти TRC 6200. У 2016 р. Thales Group поставила до України декілька комплектів TRC 274 Jammer для постанови перешкод вибуховим пристроям, що керуються по радіоканалу. Дальність дії – до 500 м.

Що ж до нинішніх можливостей розробки та модернізації систем РЕБ вітчизняними виробниками, то один з київських заводів взявся за модернізацію станцій перешкод Р-330Ж. Своєю чергою, поновити виробництво комплексів РЕБ «Мандат» заплановано на запорізькому підприємстві «Іскра».

Україна та Франція запустять спільне виробництво засобів РЕБ

Постановник радіоперешкод «Анклав» та багатофункціональний мобільний комплекс «Полонез»

Також визначається комплект засобів РЕБ, що міг би ефективно впливати на безпілотні літальні апарати ворога. У цьому сегменті свою продукцію представлять та просувають декілька українських приватних компаній. Їхні зразки мають назви «Анклав», «Нота», «Хортиця-Р», «Полонез», «Буковель-АD» та «Хмара». Випробування цих виробів вже проведені, деякі з них доопрацьовуються.

Источник: uprom.info

Автор: Владислав Христофоров, редактор Національного промислового порталу

Новости портала «Весь Харьков»


Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович