09.09.2019 09:14
Просмотров: 868

Україна та ЄС обговорили результати реалізації Угоди про реадмісію осіб

Україна та ЄС обговорили результати реалізації Угоди про реадмісію осіб

В Представництві ЄС в Україні відбулося щорічне засідання Спільного комітету з питань реадмісії, утвореного відповідно до статті 15 Угоди між Україною та Європейським співтовариством про реадмісію осіб. Європейське співтовариство представляла делегація від Генерального директорату Єврокомісії на чолі з керівницею сектору з питань реадмісії Рамоною Тоадер, а також представники різних країн-членів ЄС – Австрії, Бельгії, Греції, Естонії, Латвії, Нідерландів, Німеччини, Польщі, Румунії та Швеції.

Делегацію від України очолив Голова Державної міграційної служби Максим Соколюк. У складі української делегації також були представники Адміністрації Держприкордонслужби, МВС, МЗС та Мінфіну.

Під час засідання, зокрема, обговорювався стан приймання-передавання українськими прикордонниками нелегальних мігрантів на спільній з ЄС ділянці державного кордону. Відзначено, що за майже десять років дії Угоди за прискореною процедурою реадмісії було прийнято з ЄС 5,8 тис осіб, передано з України 490. З 2010 року прийнято більшість (52%) нелегальних мігрантів з Польщі, а передано до Румунії (42%).

Проте, завдяки ефективній двосторонній співпраці з польськими прикордонниками, у т.ч. запровадження на даний час єдиного Імплементаційного протоколу, тренінгам і постійним зустрічам на різних рівнях, відбулося зменшення на 13% реадмісії з Польщі. Наголошено на готовності Держприкордонслужби України налагоджувати аналогічний діалог з іншими країнами – членами ЄС задля спільного врегулювання дій у цій сфері.

Незважаючи на загальний позитив у реалізації реадмісії осіб на спільному українсько-європейському кордоні, українська Сторона наголосила на певних проблемних питаннях, що виникають під час практичного запровадження положень Угоди. Обговорено зауваження, які надходили до уповноважених органів України від українського Омбудсмена щодо передавання з ЄС іноземців.

Сторони відзначили, що реадмісія осіб є важливим елементом виконання міжнародних зобов’язань і реалізації Україною Угоди про асоціацію з ЄС, а тому засідання Спільного комітету з питань реадмісії будуть продовжуватися. Наступне має відбутися через рік в Брюсселі.

Источник: dpsu.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

15.07.2022 08:44    933
Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович