30.05.2021 10:03
Просмотров: 761

Україна та ЄС обговорили стан і перспективи реформування освіти і науки

Україна та ЄС обговорили стан і перспективи реформування освіти і науки

28 травня 2021 року у форматі відеоконференції відбулося шосте засідання Кластера 4 (співробітництво у сфері науки та технологій, інформаційного суспільства, аудіовізуальної політики, освіти, навчання та молоді, культури, спорту та фізичної культури) Підкомітету з питань економіки та іншого галузевого співробітництва Комітету асоціації між Україною та ЄС.

До складу української делегації, яку очолив заступник Міністра освіти і науки з питань європейської інтеграції Андрій Вітренко, увійшли представники Міністерства освіти і науки України, Міністерства молоді та спорту України, Міністерства культури України, Міністерства цифрової трансформації України, Міністерства закордонних справ України та інших державних органів.

Делегацію ЄС очолювала голова підрозділу стратегії та інструментів Європейської політики сусідства Європейської служби зовнішніх дій Анна Стржаська.

Українська сторона поінформувала сторону ЄС про кроки України, спрямовані на впровадження системних реформ у сфері освіти і науки, та висловила подяку за підтримку в їх проведенні. Зокрема, йшлося про стан імплементації реформи Нова українська школа; було відзначено позитивний вплив Програми «EU4Skills: Кращі навички для сучасної України»; прогрес у реформуванні вищої освіти, розширення автономії університетів, в тому числі в контексті інтеграції до Європейського простору вищої освіти; розбудову нової системи освіти дорослих; основні досягнення та пріоритети України у сфері науки та інновацій.

«У зв’язку із викликами в освітньому секторі, спричиненими пандемією COVID-19 та карантинними обмеженнями, Україна активно розпочала цифрову трансформацію освіти і науки, підготувавши проєкт Концепції цифрової трансформації освіти і науки України. Відтак підтримка європейськими партнерами цифровізації освіти і науки, зокрема в межах інструменту секторальної бюджетної підтримки, є дуже вагомою для України», – наголосив Андрій Вітренко.

Також сторони обговорили участь України в освітніх та наукових програмах Європейського Союзу, зокрема «Еразмус+» та «Горизонт Європа».

Насамкінець конференції учасники подякували одне одному за плідну зустріч, висловили сподівання на системне співробітництво у впровадженні секторальних освітніх і наукових реформ для ефективної розбудови людського капіталу в Україні, акцентували на важливості посиленні співпраці у сферах освіти, науки та інновацій.

Чергове засідання Кластера 4 відбудеться навесні 2022 року.

Источник: mon.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

15.07.2022 08:44    939
Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович