17.09.2019 08:14
Просмотров: 1014

Українські журналісти відвідали штаб-квартиру НАТО у Брюсселі

Українські журналісти відвідали штаб-квартиру НАТО у Брюсселі

Днями завершився ознайомчий візит переможців Всеукраїнського конкурсу журналістських матеріалів про НАТО та державну політику у сфері євроатлантичної інтеграції до міста Брюссель з відвіданням штаб-квартири Альянсу.

В ході відвідин столиці Бельгії п’ятеро представників вітчизняних медіа, серед яких, зокрема, військовий журналіст — офіцер прес-служби Міністерства оборони України старший лейтенант Юлія Пампуха, взяли участь у брифінгах та дискусіях з питань діяльності євроатлантичного альянсу, кібербезпеки, а також співробітництва України та НАТО.

На базі штаб-квартири Верховного головнокомандувача об’єднаних збройних сил НАТО в Європі (м. Монс, Королівство Бельгія), офіцери Військового представництва Місії України при НАТО ознайомили учасників заходу з історією створення SHAPE (Supreme Headquarters Allied Powers Europe), поінформували присутніх щодо участі українських військовослужбовців у миротворчих місіях та операціях під егідою Північноатлантичного альянсу, провели брифінг про відносини Україна-НАТО, взаємодію Альянсу з представниками ЗМІ на тактичному рівні, організували екскурсії територією Верховного штабу тощо. Про співробітництво України з НАТО у військовій сфері розповіла також штабний офіцер Головного управління військового партнерства Стратегічних командувань НАТО майор Аліса Вуд.

Українська делегація також мала нагоду поспілкуватися з представниками прес-служби НАТО, працівниками відділу по роботі з державами-партнерами НАТО та фахівцями Департаменту громадської дипломатії штаб-квартири Альянсу, які поділилися власним багаторічним досвідом у сфері стратегічних комунікацій.

Для українських гостей провели оглядову екскурсію штаб-квартирою НАТО, прес-центром, телевізійною студією, де безпосередньо проводять записи інтерв’ю з першими особами Альянсу тощо.

По завершенню поїздки журналісти висловили вдячність організаторам конкурсу за насичену програму візиту та отримані нові знання про державну політику у сфері євроатлантичної інтеграції.

Довідка. Всеукраїнський конкурс журналістських матеріалів про НАТО реалізується в межах Плану заходів щодо реалізації Концепції вдосконалення інформування громадськості з питань євроатлантичної інтеграції України на 2019 рік. Мета конкурсу — зростання уваги та фахового підходу ЗМІ до висвітлення тематики НАТО та державної політики у сфері євроатлантичної інтеграції і, як результат, підвищення поінформованості населення про ці напрямки.

Источник: mil.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович