22.07.2019 07:59
Просмотров: 897

Українська армія отримала мобільний радіопеленгатор “Сектор Р-677” (ФОТО)

Українська армія отримала мобільний радіопеленгатор “Сектор Р-677” (ФОТО)

Державне підприємство “Центральне конструкторське бюро “Протон” розробило та виготовило мобільний варіант автоматизованого радіопеленгатора короткохвильового діапазону “Сектор Р-677”.

Передає Національний Промисловий Портал з посиланням на УМП.

Станція вже пройшла приймально-здавальні випробування та передана до українського війська.

Радіопеленгатор “Сектор Р-677” в автоматичному режимі виявляє, здійснює цифрову обробку та визначає напрямок джерел радіовипромінювання, зокрема, радіостанцій короткохвильового діапазону, реєструє та аналізує параметри прийнятих радіосигналів.

“Сектор Р-677” був розроблений та виготовлений у кооперації з іншими підприємствами Концерну та приватними українськими компаніями, впроваджено сучасні методи вимірювань і цифрової обробки радіосигналів. Для цієї станції з урахуванням реального бойового досвіду розроблені спеціальні алгоритми програмного забезпечення.

Радіопеленгатор дозволяє ефективно виявляти роботу усіх сучасних (і перспективних) радіостанцій короткохвильового діапазону. А декілька таких радіопеленгаторів, об’єднаних у єдину мережу, можуть визначати місцезнаходження передавача сигналу. Таким чином є можливість отримати точні координати центрів зв‘язку, командних пунктів, розташування підрозділів противника та іншу важливу інформацію.

Фактично “Сектор” дозволяє вести постійне спостереження за короткохвильовими радіостанціями противника з метою правильного оцінювання стану його угрупування, відслідковування переміщень та підвищення активності.

Українська армія отримала мобільний радіопеленгатор “Сектор Р-677” (ФОТО)

Удосконалений “Сектор Р-677” наразі виготовлено у мобільному варіанті, за рахунок мініатюризації всіх систем та широкому використанню сучасних цифрових технологій. Це дозволило розмістити “Сектор” на високопрохідному шасі та значно зменшити площу, яка необхідна системі для розгортання.

Для початку роботи “Сектора” необхідно лише декілька годин, в той час, як розгортання старих радіопеленгаторів займало добу та більше. Окрім того, система може працювати у повністю автономному режимі, що забезпечується роботою встановленого дизельного генератора.

Источник: uprom.info

Автор: Владислав Христофоров, редактор Національного промислового порталу

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: впк, Украина

Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович