25.06.2021 09:19
Просмотров: 608

Укроборонпром готовий виконувати держоборонзамовлення, однак є проблема із законодавчою базою – Фоменко

Укроборонпром готовий виконувати держоборонзамовлення, однак є проблема із законодавчою базою – Фоменко

Укроборонпром має усі технічні можливості для того, щоб виконувати державне оборонне замовлення (ДОЗ), однак неузгодженість нової законодавчої бази на даний час не дає змоги підприємствам укладати контракти із державними замовниками.

Про це під час круглого столу «Що відбувається з оборонними закупівлями?» заявив заступник генерального директора Державного концерну «Укроборонпром» з виробництва Ігор Фоменко.

«Ситуація зайшла в глухий кут. Старе законодавство скасували, а нове ще не запрацювало. Ані приватні, ані державні підприємства не мають юридичної можливості укладати контракти із замовниками», – наголосив він.

Однією з причин є відсутність електронного реєстру учасників відбору та виконавців державних контрактів.

«Це унеможливлює контрактацію навіть згідно з планом державних закупівель, який погодив Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки», – додав заступник гендиректора Концерну.

Пан Фоменко також зазначив, що для деяких підприємств Концерну такий стан справ є критичним. Їм фактично доводиться простоювати, оскільки немає завантаження виробництва.

Він висловив сподівання, що нещодавно прийнята Кабінетом Міністрів України постанова, яка дозволяє керуватися старою нормативно-правовою базою, дасть можливість виправити ситуацію із оборонними закупівлями на краще.

Источник: ukroboronprom.com.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: впк, Украина

Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович