24.02.2021 08:20
Просмотров: 678

Укроборонпром впровадив електронну систему обліку майна – відтепер уся нерухомість підприємств концерну під лупою

Укроборонпром впровадив електронну систему обліку майна – відтепер уся нерухомість підприємств концерну під лупою

Укроборонпром впровадив електронну систему обліку майна державних оборонних підприємств, яка на сьогодні налічує 13 773 об’єкти нерухомості загальною площею понад 15 млн кв. м. Така система дає змогу, зокрема, підвищити ефективність використання державного майна, що не задіяне підприємствами у виробничо-господарській діяльності.

Система "Об’єкти державної власності та об’єкти, що належать акціонерним товариствам на праві власності" є складовою розробленого у Концерні "Електронного паспорта безпеки", вона дає можливість керівництву Укроборонпрому й працівникам з питань управління активами оперативно отримувати та аналізувати актуальну інформацію про наявне державне майно та реалізовані управлінські рішення щодо нього.

Зокрема, електронна система обліку нерухомого майна підприємств Концерну містить відомості про:

● усі наявні об’єкти державної власності, що обліковуються на балансі підприємств, – будівлі, споруди, земельні ділянки (місцерозташування, площу, тип об’єкта, інвентарний номер, первісну/залишкову/експертну вартість, дані про державну реєстрацію, наміри щодо розпорядження);

● наявне надлишкове майно та пропозиції щодо його використання (передача в оренду, списання, відчуження, передача в комунальну власність);

● реалізовані управлінські рішення щодо передачі в оренду об’єктів державної власності (дані стосовно договору оренди, терміну його дії, відомості про орендаря, оцінювача, вартість оренди 1 кв. м тощо);

● реалізовані управлінські рішення щодо списання та відчуження об’єктів державної власності (дані про очікуваний фінансовий результат від відчуження, напрями використання коштів, отриманих від відчуження тощо);

● наявні обтяження на нерухоме майно;

● потенційні об’єкти оренди.

“21 грудня 2020 року я підписав наказ про початок корпоратизації Укроборонпрому та його перетворення на сучасний оборонний холдинг, здатний своєчасно та у повному обсязі забезпечувати наше військо високотехнологічними зразками озброєння та військової техніки. Інвентаризація та облік усього державного майна, яким володіють підприємства Концерну, є одним із важливих етапів розпочатої корпоратизації”, – відзначив генеральний директор Укроборонпрому Юрій Гусєв.

На сьогодні електронна система обліку майна налічує 13 773 одиниці нерухомого майна, з них будівель – 7 082 одиниці загальною площею 7,7 млн кв. м, споруд – 6 349 одиниць (5,3 млн кв. м), земельних ділянок – 316 одиниць (2,3 тис. га).

Загалом від початку 2020 року підприємствами зареєстровано 190 одиниць майна: 171 будівля та 19 споруд.

1

“На сьогодні ефект від прозорих управлінських рішень Концерну щодо майна є, як ніколи, відчутним. Тільки за 2020 рік не допущено проведення незаконної та непрозорої приватизації 21,6 тис. кв. м орендованого майна. Крім того, Концерном ухвалено рішення щодо відчуження 137 одиниць та списання 99 одиниць основних засобів з очікуваним фінансовим результатом близько 28,5 млн грн”, – наголосив директор з питань активів, корпоративних прав та ДОЗ ДК “Укроборонпром” Мустафа Найєм.

На виконання розпорядження Концерну упродовж наступних двох років керівники державних оборонних підприємств зобов’язані зареєструвати державне нерухоме майно, яким вони володіють.

Источник: ukroboronprom.com.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: впк, Украина

Читайте ещё:

27.03.2024 07:00    164
Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович