12.01.2019 11:51
Просмотров: 892

За час російської агресії концерн передав армії майже 26 тисяч одиниць зброї та техніки

За час російської агресії концерн передав армії майже 26 тисяч одиниць зброї та техніки

За весь час військової російської агресії проти України підприємства "Укроборонпрому" передали до Збройних Сил та інших силових структур 25 800 одиниць зброї та військової техніки. Йдеться як про відремонтовані та модернізовані, так і про абсолютно нові зразки. Про це заявив у ефірі телеканалу "Прямий" Перший заступник Генерального директора ДК "Укроборонпром" Сергій Омельченко.

"За ці складні роки створені якісно нові Збройні сили. Нарощено об’єми виробництва зброї, вона модернізується, ремонтується, створюються нові зразки, які до цього в Україні не існували, і яких не було в Радянському Союзі", – зазначив Сергій Омельченко, наголосивши, що саме завдяки українській зброї вже більше чотирьох років вдається стримувати агресора.

Як підкреслив Сергій Омельченко, нині український оборонно-промисловий комплекс перебуває у кращому стані, ніж за усі роки незалежності держави, а Україна не є споживачем чужих технологій.

"Україна мала досить непогану базу, яку вдалося утримати і за ці буремні роки розвити в найкращий стан. Україна якраз не є споживачем чужих технологій, а має що запропонувати іншим нашим міжнародним партнерам в плані зброї і технологій. Адже українські підприємства виробляють зброю, яка продається у більш ніж 100 країн світу", – розповів Перший заступник Генерального директора Концерну.

Водночас, він зауважив на необхідності оновлення обладнання та виробничих потужностей оборонних підприємств. Це посилить можливості нашої країни у створенні новітньої високотехнологічної зброї, яка відповідатиме найвищим стандартам якості.

За час російської агресії концерн передав армії майже 26 тисяч одиниць зброї та техніки

За його словами, наразі в "Укроборонпромі" триває робота із реконструкції Концерну задля підвищення ефективності використання ресурсів та потенціалу підприємств, оптимізації процесу виробництва зброї.

"В державному концерні більше 100 підприємств, що виробляють зброю і військову техніку. Концерн побудував своє управління за кластерною системою – кластери згруповані за спеціальними галузями виробництва зброї. Це бронетанковий кластер, кластер високоточної зброї, кластер спеціальної техніки і радіоелектронних систем, суднобудування. За цими напрямками побудована координація роботи відповідних підприємств. І таким чином ми дозавантажуємо підприємства, створюємо більш ефективне використання ресурсів", – повідомив Сергій Омельченко.

Крім того, у 2018 році "Укроборонпромом" впроваджено проведення закупівель через єдиний електронний майданчик та здійснено важливі кроки зі створення прозорої системи продажу майна.

"Повністю переведено закупівлі наших підприємств на відкриті електронні майданчики. Більше ніж 43 тисячі тендерів були здійснені протягом 2018 року саме через електронні системи. Це дозволяє і економити кошти при закупівлях складових, і позбутися нечесної конкуренції. Що ще зменшує можливості зловживань – це продаж майна компаній і підприємств у системі "ProZorro.Продажі". Цей електронний майданчик саме для цього і сконструйований. Вже відбулися перші торги, які показали, що завдяки електронному майданчику нам вдалося збільшити надходження коштів від проданого майна на 16%. Цей проект запущений був лише наприкінці листопада 2018 року, я думаю, що цьогорічні показники будуть ще кращими", – акцентував Сергій Омельченко.

Представник керівництва "Укроборонпрому" запевнив, що на сьогодні наша держава є однією із лідерів у сфері виробництві військово-транспортних літаків, а літаки від ДП "Антонов" – затребувані у всьому світі. Крім того, наявний військово-транспортний авіаційний парк активно задіяний у перевезеннях для військових сил НАТО. Існуючі ж потужності підприємств авіаційного кластеру Концерну забезпечують якісний ремонт та модернізацію ударної військової авіації – винищувачів, бомбардувальників, вертольотів.

За час російської агресії концерн передав армії майже 26 тисяч одиниць зброї та техніки

Перший заступник Генерального директора також зазначив, що Україна впритул підійшла до створення літаків Ан-124 "Руслан" без жодного комплектуючого російського виробництва.

"Активно співпрацюємо в цьому напрямку з декількома міжнародними компаніями, що виробляють авіаційну техніку. Вже зараз ми на завершальній стадії того, що повністю перепрацьовується вся електронна складова цього транспортного літака. І сподіваємося, що вона буде остаточно прийнята інженерною та конструкторською групою ДП "Антонов" у цьому році, для того, щоб почати збирання першого літака, який не буде мати жодного російського комплектуючого", – повідомив Сергій Омельченко.

Крім того, Україні є чим пишатись у сфері високоточної зброї. Наприклад, 152-мм високоточний снаряд "Квітник", який може влучати у ціль розміром з аркуш А-4 на відстані 20 кілометрів. Йдеться і про переносні протитанкові ракетні комплекси від ДККБ "Луч" "Стугна-П" і "Корсар", які зараз сотнями одиниць отримує українське військо. Серед проривів 2018-го – крилата ракета "Нептун", яка здатна знищувати цілі на відстані 280 км, що довели нещодавні її випробування.

За час російської агресії концерн передав армії майже 26 тисяч одиниць зброї та техніки

Відповідаючи на запитання глядачів, Сергій Омельченко повідомив, що суднобудівні підприємства "Укроборонпрому" готові взятися за добудову корвету для Військово-морських сил України, який був закладений на одному із суднобудівних заводів, який не входив до складу Концерну та наразі визнаний банкрутом.

"Державним концерном і нашими підприємствами вже розроблено план добудови цього корвету. Зараз Кабінетом Міністрів розглядається питання, яке саме підприємство і за якою моделлю буде добудовувати цей корвет, виходячи з вимог Військово-морських сил України. Після цього рішення "Укроборонпром" готовий приступити до добудови корвету", – запевнив він

"Насправді з усіх точок зору краще виробляти свою зброю. І Україна має можливість виробляти власну зброю в усіх напрямках військової науки. Відновлення оборонно-промислового комплексу дозволило розробляти зброю, яка цікавить, зокрема, і Сполучені Штати Америки. Наші радіолокаційні системи, системи попередження, ракетна зброя нічим не поступаються", – резюмував Сергій Омельченко.

Источник: ukroboronprom.com.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: впк, Украина

Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович