26.03.2020 09:46
Просмотров: 811

«Закликаємо громадян бути пильними та не піддаватися інформаційним провокаціям та фейкам» — прессекретар Міністра оборони Світлана Павловська

«Закликаємо громадян бути пильними та не піддаватися інформаційним провокаціям та фейкам» — прессекретар Міністра оборони Світлана Павловська

В умовах введення загальнодержавного карантину для боротьби з особливо небезпечною коронавірусною інфекцією, деякі користувачі соціальних мережах свідомо, або не придаючи цьому значення, поширюють відверто неправдиву інформацію про пандемію. На жаль, є ЗМІ та громадяни, які вірять таким фейкам і роблять репости на свої сторінки, тим самим, сприяючи розповсюдженню брехні. Такі дії можуть спричинити паніку серед населення та дестабілізувати суспільну обстановку.

Для прикладу, одна із співробітниць оборонного відомства України, перебуваючи на лікарняному продемонструвала свій рівень активності у соціальних мережах. На своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук вона поширила інформацію з телеграм-каналу сумнівної репутації стосовно того, що один з військовослужбовців ЗС України у Львові захворів на коронавірус.

По-перше, це цілковита брехня. У названій частині немає такого військовослужбовця.

По-друге, подібна інформація вже розповсюджувалась у ЗМІ деякий час тому і вона була спростована.

І по-третє, за розповсюдження неправдивої інформації про коронавірус передбачено покарання згідно зі ст.173-1 «Поширювання неправдивих чуток» Кодексу України про адміністративні правопорушення, санкція якої передбачає штраф від 10 до 15 неоподаткованих мінімумів доходів громадян або виправні роботи один місяць з відрахуванням 20% заробітку.

Закликаємо Вас бути пильними і поважати себе, аби не стати об’єктом впливу недружніх нам інтернет-ресурсів, які у нелегкий для країни час розповсюджують фейки задля деструктивного інформаційно-психологічного впливу та дестабілізації ситуації у суспільстві.

Источник: mil.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

18.04.2024 06:38    691
Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович