25.10.2019 10:45
Просмотров: 961

"Замість районів – округи, замість областей – регіони": ОП презентував зміни до Конституції України

Замість районів – округи, замість областей – регіони: ОП презентував зміни до Конституції України

Розглянути проєкт змін у парламенті і спрямувати до Конституційного Суду для надання висновку депутати планують у грудні або в січні

Замість районів мають бути округи, а замість областей – регіони. На кожному окрузі по префекту. Фракція "Слуга народу" презентувала концепцію змін до Конституції щодо місцевого самоврядування, інформує "5 канал".

Базовою ланкою місцевого самоврядування будуть громади. Вони об'єднуватимуться в округи. А регіони відповідатимуть сучасним областям та Автономній Республіці Крим. Усі місцеві адміністрації планується ліквідувати. В округах запровадять інститут префектів. Префекта призначатиме президент за поданням Кабміну. Він контролюватиме дотримання законів і Конституції України на місцях. Зупинятиме ті акти, які не відповідають законам і Конституції. І скасовуватиме ті, що загрожують безпеці чи територіальній цілісності України.

Над проєктом змін до Конституції іще працюють в Офісі президента. Розглянути його в парламенті і спрямувати до Конституційного Суду для надання висновку депутати планують у грудні або в січні.

Народний депутат від "Слуги народу" Олександр Корнієнко сказав: "Акти, які не відповідають Конституції чи законам, можуть бути призупинені з одночасним зверненням до суду. Тобто суд фактично визнає, законний чи незаконний акт. Якщо ж акт стосується територіальної цілісності чи національної безпеки, то префект зможе його скасовувати напряму. Ми знаємо з чим це пов'язане в нашій країні. Це дуже важливий елемент забезпечення безпеки в нашій країні".

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович