17.09.2021 09:23
Просмотров: 699

Заохочення за знищення ворожої техніки: як отримати та які виплати для ЗСУ на сьогодні

Заохочення за знищення ворожої техніки: як отримати та які виплати для ЗСУ на сьогодні

Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний, коментуючи загострення ситуації на Донбасі, заявив: «Ситуація в районі проведення ООС залишається під нашим повним контролем, а ворожі провокації є інструментом політичного тиску. Ми як люди військові на них не піддаємось. Натомість постійно готуємося до відбиття різних загроз, зокрема й загрози повномасштабного вторгнення. Високий рівень наших бойових спроможностей поряд із готовністю суспільства до спротиву є гарантією стримування агресора і безпеки країни».

Після збройного нападу Російської Федерації значна кількість техніки агресора була знищена та буде знищуватись до остаточного звільнення нашої землі. Тому в Збройних Силах України існує порядок виплати винагороди та вказані розміри за знищену техніку ворога (Наказ МОУ № 340 від 18 вересня 2020 року зі змінами та доповненнями, внесеними наказом Міністерства оборони України від 11 серпня 2021 року №230).

Порядок оформлення виплати за успішне виконання бойового завдання

Штаб операції ОС видає розпорядження, де визначає завдання командиру військової частини, командир військової частини або підрозділу зі свого боку видає бойовий наказ. Після бою командир підрозділу заповнює журнал бойових дій, подає рапорт командиру військової частини про результати виконання бойового завдання та перелік осіб, які безпосередньо брали участь у знищенні техніки.

Командир військової частини готує рапорт (донесення) з клопотанням про визначення одноразової винагороди перед вищим штабом.

Штаб операції ОС, отримавши рапорт, видає наказ про підтвердження успішного виконання бойового завдання із зазначенням кожного, хто брав в ньому участь. На підставі наказу штабу операції ОС командир військової частини видає наказ про виплату грошового заохочення для нагородження військовослужбовців, що знищили техніку ворога.

Розмір виплат за знищення (захоплення) техніки грн.

Заохочення за знищення ворожої техніки: як отримати та які виплати для ЗСУ на сьогодні

Для підтвердження виконання завдання зі знищенням техніки необхідно надати наступні документи:

Рапорт командира підрозділу, який безпосередньо виконував завдання;

Рапорт командирів суміжних підрозділів, які за результатами візуального спостереження підтверджують знищення (захоплення) техніки;

Дані фото та відеоспостереження з координатами місця знищення техніки;

Особистий рапорт командира екіпажу літака (вертольота), льотчика – щодо знищеної техніки;

Акт оприбуткування трофейного майна щодо безпосередньо захопленої техніки.

За успішне виконання бойового завдання також передбачено виплату винагороди на бригаду – 365 000 грн; полк, батальйонно-тактичну групу – 243000 грн; батальйон, дивізіон та прирівняні до них військові частини – 121800 грн; на роту, батарею, ескадрилью, взвод, групу – 60900 грн.

Источник:

Автор: Олександр Дідур, кореспондент АрміяInform

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович