08.06.2021 07:53
Просмотров: 643

Запровадження порталу викривачів значно прискорить розгляд повідомлень про корупцію – Голова НАЗК

Запровадження порталу викривачів значно прискорить розгляд повідомлень про корупцію – Голова НАЗК

Прийнятий Верховної Радою закон про викривачів корупції, проголосований з урахуванням вето президента, повністю відповідає і Конвенції ООН проти корупції, і всім міжнародним стандартам захисту викривачів, а головною його перевагою є створення порталу викривачів.

Про це повідомив Голова Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) Олександр Новіков в інтерв’ю Укрінформу.

«Ухвалений варіант передбачає, що викривач, якщо він упевнений, що інформація про корупцію є достовірною, може повідомити про неї правоохоронні органи. Попередня версія зобов’язувала надати при цьому якісь підтвердження. Тобто громадянин міг знати про корупцію, але, не маючи доказів, не мав можливості повідомити про неї.

Та головне – цей законопроект передбачає створення порталу викривачів», — зазначив Олександр Новіков.

Він додав, що портал викривачів значно прискорить розгляд повідомлень про корупцію, і вони потраплятимуть за призначенням конкретній особі, яка має їх розглянути, а не губитимуться на проміжних ланках.

Олександр Новіков також зазначив, що зараз важливо забезпечити кардинальні заходи для зменшення рівня корупції в Україні. Їхнє впровадження передбачене в проекті Антикорупційної стратегії на 2021–2025 роки.

«У нас, як відомо, дві війни – з Росією і корупцією, і я впевнений, що завдяки Антикорупційній стратегії і тим механізмам, які в Україні вже запроваджено і ще будуть запроваджуватися нами, ми переможемо у війні з корупцією, а далі – переможемо й у війні з Росією», — додав Голова НАЗК.

Він підкреслив, що коли ми матимемо таку стратегію, то зможемо реалізувати все, що передбачає як Закон України “Про запобігання корупції”, так і всі заходи, передбачені Конвенцією ООН проти корупції.

Прочитати інтерв’ю можна за посиланням. https://www.ukrinform.ua/rubric-polytics/3258815-oleksandr-novikov-golova-nazk.html

Источник: nazk.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович