25.02.2020 06:21
Просмотров: 1144

Заступник голови Офісу президента взяв у радники експомічника Пшонки

Заступник голови Офісу президента взяв у радники експомічника Пшонки

Про вплив Вадима Слюсарєва на формування списків мажоритарників «Слуги народу» у Харкові йшлося у розслідуванні «Схем»

Колишній прикордонник та експомічник Артема Пшонки Вадим Слюсарєв - фігурант розслідування «Схем» про його вплив на кадрову політику, зокрема, на формування частини списку «Слуги народу» в мажоритарних округах на минулорічних виборах до Верховної Ради - став радником першого заступника керівника Офісу президента Сергія Трофімова.

Про це йдеться у відповіді ОП на питання Радіо Свобода, чи обіймає якусь посаду Вадим Слюсарєв.

«За інформацією, наданою Департаментом управління персоналом Офісу президента України, Слюсарєв Вадим Олексійович є радником першого заступника керівника Офісу президента України (поза штатом)», - повідомили в ОП.

Про вплив прикордонника часів Віктора Януковича на формування списків мажоритарників від президентської партії розповідали раніше журналісти програми «Схеми: корупція в деталях» (спільний проект Радіо Свобода і телеканалу «UA:Перший») - у розслідуванні «Приховані обличчя нової влади. Хто стоїть за командою Зеленського в Харкові?».

Журналісти проаналізували, хто представляв інтереси партії «Слуга народу» на Харківщині, і виявили: низка уповноважених осіб кандидатів від президентської політсили на мажоритарних округах працювали у фірмах Вадима Слюсарєва або мали з його компаніями спільні контакти.

Серед народних депутатів-мажоритарників від партії «Слуга народу» із Слюсарєвим, як виявили «Схеми», пов’язані переможець в 170-му окрузі Андрій Одарченко, в 173-му - Олександр Бакумов, в 179-му - Олексій Кучер (нині голова Харківської ОДА) та у 181-му - Дмитро Микиша. Деякі з них заперечили такий зв'язок зі Слюсарєвим або запевнили, що просто знайомі з ним.

Заступник голови Офісу президента взяв у радники експомічника Пшонки

Як виявили «Схеми», Вадим Слюсарєв через бізнес пов’язаний зі щонайменше чотирма харківськими мажоритарниками

На запитання, які стосунки пов’язують президентську партію та колишнього прикордонника, президент Володимир Зеленський відповів, що йому знайомий Слюсарєв і що той допомагав керівнику місцевого виборчого штабу «Слуги народу» Павлові Сушку. Утім, особисто зі Слюсарєвим глава держави заявив, що не спілкується.

У свою чергу, голова Харківського обласного штабу президентської партії і №28 у списку Павло Сушко заперечив вплив Слюсарєва на роботу «Слуги народу» в регіоні та формування списку мажоритарників.

Вадим Слюсарєв - експомічник сина генпрокурора часів Януковича Віктора Пшонки - Артема Пшонки. Він також тривалий час працював на різних керівних посадах у Державній прикордонній службі, а згодом пішов у бізнес. Його компанії переважно займаються управлінням орендованого майна.

Источник: radiosvoboda.org

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

15.07.2022 08:44    939
Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович