02.07.2020 07:30
Просмотров: 820

З’явились два нові освітні серіали на Дія.Цифрова освіта

З’явились два нові освітні серіали на Дія.Цифрова освіта

30 червня 2020 року Міністерство цифрової трансформації України спільно з Фондом Східна Європа презентували два нові освітні серіали — «Зірки е-демократії» і «Тренери для тренерів».

Освітній серіал «Зірки е-демократії» розповідає про інструменти електронної демократії: електронні петиції, громадський бюджет, е-консультації, запит на отримання публічної інформації та інші. Участь у серіалі взяли Софія Сакалош, Віктор Павлік, Ярослава Кравченко, Костянтин Андріюк, Олександра Піденко. Серіал складається з 9 серій тривалістю 3-7 хвилин.

Освітній серіал для майбутніх тренерів з цифрової освіти «Тренери для тренерів» має формат живих прикладів, як треба проводити та будувати заняття із цифрової грамотності для людей різного віку. Також включає комедійні скетчі, які показують, як точно не треба робити. Саме тому він виглядає свіжо та легко, адже через гумор навчатися — одне задоволення. Участь у серіалі взяли актори студії Мамахохотала та автор телеграм-каналу «Технології, медіа та суспільство», керівник редакції Liga.Tech Андрій Бродецький.

Заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан під час презентації підкреслила, що інструменти електронної демократії дають змогу без черг, напруги та витрат часу, зробити невеликі дії, що можуть обернутися великою зміною для локальної громади, а то і всієї країни.

Президент Фонду Східна Європа Віктор Лях наголосив на тому, шо місцеві органи влади зараз впроваджують передові та інноваційні інструменти електронної демократії. «Хотілося, щоб українці більше опановували навички, як вони можуть впливати на владу, як вони можуть бути почутими, донести свою думку, вирішити свою проблему за участі місцевої влади».

Освітні серіали були розроблені у межах Програми EGAP, що виконується Фондом Східна Європа за підтримки Швейцарії.

Источник: thedigital.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович