16.05.2017 12:20
Просмотров: 1508

12-річчя взаємної любові: Велодень в Харкові пройде під гаслом «Рулюєш ти!»

12-річчя взаємної любові: Велодень в Харкові пройде під гаслом «Рулюєш ти!» В суботу 20 травня в Харкові відбудеться дванадцятий Велодень. Організатори обіцяють традиційний набір активностей, що припали до серця тисячам учасників: велопробіг центром міста, ярмарок з конкурсами на майдані Свободи, побудову живої фігури з тисяч велосипедистів, фестиваль їжі та виставки велотехніки, розваги для дітей та дорослих — все, що любить харківська велотусовка. Але й без нововведень не обійшлося — на Велодні вперше відбудеться розіграш велосипедів, презентація соціальної платформи для велосипедистів, а загальним гаслом заходу була обрана багатозначна фраза «Рулишь ты! / Рулюєш ти!».

«У словах «Рулюєш ти!» декілька сенсів, — пояснює слоган заходу голова оргкомітету  Велодня Вікторія Смагіна. — По-перше, це нагадування, що велосипедисти — активні люди, які свідомо вибрали собі найромантичніший вид транспорту. А по-друге, це відповідальність за безпеку — свою й оточуючих. В твоїх руках — кермо, тобто, і вибір маршруту, і кожної дії на дорозі».

Для них же створена соціальна мережа велосипедистів Bikesimizer, яку вперше представлять на Велодні, — діляться подальшими планами організатори. В ній можна не просто шукати однодумців, а й прокладати маршрути, визначати кілометраж, а для любителів фітнесу вираховується і кількість витрачених калорій. Тут же велосипедисти зможуть ділитися важливою й корисною інформацією.

Бажаючі долучитися до цієї культури, навіть хто не має велосипеда, традиційно, також будуть бажаними гостями Велодня — вони зможуть взяти велосипеда напрокат. Якщо ж хтось не почувається в сідлі достатньо впевнено для поїздки вулицями міста, зможе увійти в історію, не залишаючи майдану — там перед початком велопараду з тисяч велосипедистів буде викладено фразу «Я люблю Харків», де замість слова «люблю» — символ «серце». Такі велофігури стали традицією харківського Велодня — за останні два роки з живих велосипедистів складали силуети Дзеркального струменя і велосипеда, що рухається. До того ж остання фігура, складена з 3207 осіб, увійшла до Національного реєстру рекордів України як найчисленніша.

Там же на майдані з 10:30 до 15:00 будуть працювати розважальні зони, фотостенди, дитячі майданчики з конструкторами і зонами для малювання, веломайстерня, ярмарок з ігровими стендами та фестиваль їжі, відбуватимуться перегони на біговелах з призами, змагання з велотріалу, конкурси та презентації, тест-драйви та майстер-класи. Більш того, на Велодень можна прийти взагалі без велосипеда, а піти із транспортним засобом — вперше в історії заходу «Велопланета» розіграє велосипеди. Умови конкурсу організатори обіцяють розмістити на своєму сайті та на сторінках в Facebook и ВКонтакте. Після 15:00 учасники Велодня повернуться на вулиці міста для традиційних «покатеньок».

Велосипедист — рівноправний учасник дорожнього руху, не втомлюються повторювати організатори Велодня. Загальна кількість велосипедів на дорогах Харкова особливо яскраво відчувається під час велопробігу центральними вулицями. Цього року, як і минулого, колона проїде звивистим маршрутом — старт о 10:00 на майдані Свободи (пам'ятник козаку Харьку) — проспект Науки — вул. О.Яроша — проспект Науки — вул. Новгородська — вул. Динамівська — вул. Сумська — вул. Ярослава Мудрого — вул. Алчевських — вул. Чернишевська — вул. Скрипника — вул. Сумська,  і повернеться до місця старту — майдану Свободи.

Але це тільки парадна частина велопробігу — збиратися в колони його учасники почнуть з раннього ранку в різних кінцях Харкова: на вул. Одеській, Олексіївці, на Нових Будинках, Холодній Горі, ХТЗ. Одна з найбільших колон формуватиметься на Салтівці, на майданчику біля ТРЦ «Караван», який другий рік поспіль організовує для велолюбителів ВелоPitStop, де можна отримати консультацію, швидко оглянути та відремонтувати свій байк. Піт-стоп працюватиме напередодні заходу — в четвер та п'ятницю з 17:00 до 21:00. А в Велодень він буде обслуговувати велосипеди з 7:45 до 8:30 — під час формування салтівської колони, та з 10:00 до 15:00 — на майдані Свободи.

«Багатьом, хто вперше після зими сідає на велосипед, особливо в нинішніх непередбачуваних погодних умовах, подібна послуга стане не лише приємною, але й вкрай важливою — адже, коли ми говоримо про транспорт, обов'язково думаємо про безпеку. Тішить, що харківський бізнес поступово втягується в велокультуру — все більше велопарковок, тепер з'являються піт-стопи, а потрібні ще локації для підкачки коліс», — розповідає Вікторія Смагіна.

Взагалі, як пояснює організатор Велодня, з кожним роком цей захід набуває все більше учасників, уваги та партнерів. Велорух в Харкові розвивається стрімко, і багато хто хоче стати його частиною. Давній партнер заходу «Велотрейд» — не просто магазин, а справжня інженерна компанія. Юридична фірма «Арбітіс» цілий рік співпрацює з Харківським велосипедним союзом по багатьох питаннях. Велодень підтримують «айтішники» — компанія SoftServe. Зрозуміло, що підключені до підготовки й магазини —  «Велопланета» й «Екстрем Стайл». На офіційному рівні Велодень підтримує мерія — під  ярмарок  відведений головний майдан міста, у підготовці заходу беруть участь Департамент у справах сім'ї, молоді та спорту та Управління з питань фізичної культури та спорту Харківської міської ради. Велосипедисти, в свою чергу, отримують більше послуг і сервісів, про які раніше можна було лише мріяти.

«Нудно не буде, — обіцяє Вікторія Смагіна. — Головне, пам'ятай: рулюєш ти!».

Загальний розклад Велодня

8:00 — 9:30 — розгортання містечка Велодня на майдані Свободи, збір учасників

9:30 — початок формування флешмобу

10:00 — 10:35 — флешмоб «Я люблю Харків»

11:00 — старт велопараду маршрутом: майдан Свободи — проспект Науки — вул. О.Яроша — проспект Науки — вул. Новгородська — вул. Динамівська — вул. Сумська — вул. Ярослава Мудрого — вул. Алчевських — вул. Чернишевська — вул. Скрипника — вул. Сумська — майдан Свободи.

10:00 —15:00 — ярмарок-виставка, конкурси

Збір колон по районах Харкова
Одеська
Збір: 8:50 перехрестя Зернової та пр.Гагаріна на стоянці «Сільпо»
Старт: 9:15
Маршрут: пр.Гагаріна => майдан Героїв Небесної Сотні (колишній майдан Руднєва) =>  пр. Московський => вул.Сумська => Держпром (майдан Свободи)

Олексіївка

Збір: 8:45 парковка біля супермаркету «Клас» (проспект Людвіга Свободи, 41)

Старт: 09:00

Маршрут: пр. Людвіга Свободи => вул. Ахсарова => пр. Науки => парковка біля супермаркету «Білла» (заїзд за колоною з Павлова Поля) => пр. Науки => майдан Свободи

Нові Будинки

Збір: 08:30 навпроти «Зірки», біля веломагазина «Пілігрим» (перехрестя пр. Московського / вул. Харківських Дивізій)

Старт: 09:00

Маршрут: пр. Московський => майдан Конституції => вул.Сумська => майдан Свободи

Салтівка

Збір: 08:30 парковка ТРЦ «Караван», вул. Героїв Праці, 7

Старт: 09:00

Маршрут: парковка ТРЦ «Караван», вул. Героїв Праці, 7, => вул. Шевченка => Вірменський провулок => майдан  Конституції => вул. Сумська => майдан Свободи

Холодна Гора

Збір: 09:00 біля Будинку офіцерів

Старт: 9:15

Маршрут: вулиця Полтавський Шлях 184, (Будинок офіцерів) => вул. Муранова => 2-й Панасовський провулок => майдан Свободи

ХТЗ

Збір: 8:00 Проспект Індустріальний (колишній проспект Фрунзе) біля фонтану (колишній «пам'ятник трактору»)

Старт: 08:30

Маршрут: пр. Індустріальний  => пр. Московський => майдан Конституції => вул.Сумська => майдан Свободи

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович