10.04.2019 09:31
Просмотров: 1049

Місцеві бюджети у 2019 році отримають півмільярда гривень на покупку шкільних автобусів і спецавтомобілів

Місцеві бюджети у 2019 році отримають півмільярда гривень на покупку шкільних автобусів і спецавтомобілів

Регіональні бюджети отримають з державного бюджету України субвенцію на закупівлю спеціальних транспортних засобів для перевезення школярів в сумі півмільярда гривень.

Передає Національний Промисловий Портал з посиланням на Пасажирський транспорт.

Зокрема, для закупівлі шкільних автобусів регіонам України виділили 325 мільйонів гривень, а для покупки спеціальних автомобілів для інклюзивно-ресурсних центрів — ще 175 мільйонів гривень. Рішення про це було прийнято на засіданні Кабінету Міністрів України від 3 квітня цього року.

Як повідомили в прес-службі Міністерства освіти і науки України, закупівля шкільних автобусів і спецтехніки буде проходити на основі співфінансування з органами місцевої влади. Для прикладу, міста обласного значення повинні доплатити зі свого бюджету при закупівлі автобусів не менше 30% від вартості закуповуваних автобусів.

Міністр освіти і науки Лілія Гриневич заявила, що в перебігу 2016-18 років уряд України інвестувало в програму «Шкільний автобус» вже понад 840 мільйонів гривень. Якщо врахувати ще 325 млн. грн., які виділили в цьому році, то Україна за останні чотири роки профінансувала купівлю шкільних автобусів на суму понад 1 мільярд гривень.

Зауважимо, що всі основні виробники громадського транспорту в Україні випускають автобуси, спеціально призначені для перевезення школярів. Це і ДП «Автоскладальний завод №1» корпорації «Богдан Моторс» у Луцьку, і ТОВ «Чернігівський автозавод» корпорації «Еталон», і Черкаський автозавод, який випускає автобуси під брендом «Отаман». Шкільні автобуси дрібними серіями були також випущені ВАТ «Укравтобуспром» (Львів), а також заводом «Стрий-Авто». Єдиним виробником автобусів в Україні який не випускає шкільної модифікації, є концерн «Електрон», який має лише модель великого міського автобуса.

Источник: uprom.info

Автор: Владислав Христофоров, редактор Національного промислового порталу

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович