23.05.2017 12:25
Просмотров: 1052

На подіум — на ретроавтомобілі: Костянтин Пономарьов проведе конкурс «Костюм Епохи» на Ретро Зльоті

На подіум — на ретроавтомобілі: Костянтин Пономарьов проведе конкурс «Костюм Епохи» на Ретро Зльоті Не виходити на подіум, а виїжджати на ретроавтомобілях будуть учасники конкурсу «Костюм Епохи». Конкурс відбудеться 27—28 травня на майдані Свободи та стане  центральною подією Харківського Ретро Зльоту 2017.
Наріжним каменем Зльоту залишається виставка ретроавтомобілів, а конкурсом історичного костюма організатори розширюють інтерес до вивчення історії ХХ століття через побут (машини, одяг). Цінними призами для переможців конкурсу стануть автомобільні акумулятори, а на глядачів очікує яскраве шоу. Серед суддів —  дизайнер і модельєр Костянтин Пономарьов, художник та співзасновник арт-студії  Bob Basset Сергій Петров, дизайнер і аналітик моди Марина Лосєва.

Конкурс історичного костюму на ретроавтомобілях продовжує давню традицію Concours d'Elegance. У XVII столітті це була популярна забавка заміських прийомів — конкурс кінних екіпажів. З тих часів коні як транспорт майже зникли, а традиція змінилась, проте зберіглася. У Concours d'Elegance по всьому світу беруть участь ретроавтомобілі, які  їх власники намагаються репрезентувати перед суддями та публікою в ідеальному первозданному вигляді. На Харківському Ретро Зльоті вирішили піти далі — кожен учасник конкурсу представляє автомобіль і костюм, відповідні до однієї епохи та стилю. Зазвичай на подібних конкурсах переможця обирають глядачі або організатори. Однак, в Харкові відносяться до справи серйозніше, тим більше, що на кону «Костюма епохи» — серйозні призи.
«І конкурси такі на ретрозльотах проводилися, і виїзд автомобіля на сцену — все це вже було. Але формат, коли оцінюється поєднання та відповідність костюма й автівки, та ще й  оцінюється професійним журі, в Україні вперше», — з гордістю розповідає один з організаторів Харківського Ретро Зльоту Дядя Фара.
Оцінювати образи учасників будуть модельєр і дизайнер Костянтин Пономарьов, художник та співзасновник арт-студії Bob Basset Сергій Петров, дизайнер і аналітик моди Марина Лосєва, а також  представники салону краси Paul Mitchell  іміджмейкер Анна Коваленко та її колега стиліст і барбер Давид Дженсен. Їхнє завдання: визначити, наскільки вдало поєднуються костюм і автомобіль конкурсанта, чи дотримана історична й стилістична відповідність. Організатори радять конкурсантам звертатися до членів журі за допомогою — ті нададуть поради, підкажуть ідеї.
На подіум — на ретроавтомобілі: Костянтин Пономарьов проведе конкурс «Костюм Епохи» на Ретро Зльоті Більшість членів журі, як, наприклад, Анна Коваленко, далекі від світу ретроавтомобілів, але кожен з них — експерт в історії стилю: «В тому, де і коли з'явилася та чи інша зачіска, елемент одягу, аксесуар ми дуже добре розбираємося», — попереджає конкурсантів іміджмейкер. Проте Костянтин Пономарьов — автомобіліст з 25-річним досвідом, змінив вже третю машину і володіє BMW 315 1988 року випуску.
«Мова не йде про справжній ретроодяг, виготовлений в якусь певну епоху, а про його стилізацю. Тому учасникам найбільше знадобляться фантазія, винахідливість, та звісно, почуття стилю», — пояснює Костянтин Пономарьов.
Цього року Харківський Ретро Зліт проходить під гаслом «Made in USA» і присвячений американській техніці, тому основна частина конкурсантів буде представляти різні епохи американської історії та використовувати американські образи. Проте на зльоті традиційно будуть представлені автомобілі й з багатьох інших країн.
Дядя Фара та його дружина теж вирішили взяти участь в конкурсі. Впевнені, що судді не будуть робити їм поблажок. Навпаки, учасник-організатор конкурсу готовий ділитися з конкурентами порадами.
На подіум — на ретроавтомобілі: Костянтин Пономарьов проведе конкурс «Костюм Епохи» на Ретро Зльоті «Ось, наприклад, знаменитий ГАЗ-21, який був героєм минулого ретрозльоту, — його власники можуть виїхати на сцену в костюмах колгоспних працівників або, наприклад, інженерів-відпускників, які їдуть на «Волзі» на дикий пляж, — перераховує варіанти Дядя Фара. — І обидві ці «Волги» з їх власниками будуть рівноправними претендентами на перемогу».
Важливо, за словами Дяді Фари, не проколотися з взуттям — підібрати таке, щоб було  автентичним для певної епохи найскладніше. Тому на пошуки або виготовлення потрібної пари може піти багато часу. А його залишилося не так багато.
Сам конкурс відбудеться 28 травня на головній сцені Харківського Ретро Зльоту — 2017 на майдані Свободи, між станцією метро «Університет» та будівлею ХНУ ім. В.Н. Каразіна. З 12:00 до 14:00 учасники представлятимуть свої образи, а о 15:30 розпочнеться нагородження переможців. Машину може супроводжувати як одноосібний власник, так і вся його сім'я. Про свою участь в конкурсі вже заявили кілька власників ретроавтомобілів, і кількість претендентів на перемогу зростає.
«Конкурсанти можуть написати мені в Facebook, порадитися, — пропонує Костянтин Пономарьов. — Проте головна порада — розслабитися й отримати кайф від гри в ретро. Найважливіше на Concours d'Elegance — подарувати один одному цю саму «елеганс»  і отримати задоволення від шоу».
Нагадуємо, що Харківський Ретро Зліт очікує на гостей 27—28 травня з 10:00 до 19:00 на майдані Свободи. У цьому році він проходить під гаслом «Made in USA» і присвячений американському автопрому — легендарним «Мустангам» і «Харлеям», розкішним «Б'юїкам» і «Кадилакам». Всіх їх можна буде побачити під відкритим харківським небом. А ще — послухати музику різних груп і стилів, що виникли в Америці, поїсти страви американської кухні та взяти участь в інших конкурсах та активностях.
Офіційний  сайт Харківського Ретро Зльоту >>
Повна програма Харківського Ретро Зльоту — 2017
Субота, 27 травня
10:00 — Початок роботи зльоту
12:00 — Урочисте відкриття
14:00 — Розіграш бочки пива від крафтової пивоварні Red Cat
16:00 — Призовий конкурс для відвідувачів від Дяді Фари, постійного організатора ретро зльотів та автозаходів Харкова
Також в суботу відбудеться етап кубкового чемпіонату з автозвуку ЕММА.
Неділя, 28 травня
12:00 — Конкурс елеганції «Костюм епохи» із виїздом конкурсних автомобілів на подіум.
Журі: модельєр і дизайнер Костянтин Пономарьов, художник та співзасновник арт-студії Bob Basset Сергій Петров, дизайнер і аналітик моди Марина Лосєва, а також  представники салону краси Paul Mitchell  іміджмейкер Анна Коваленко та її колега стиліст і барбер Давид Дженсен.
13:30 — Нагородження переможців Конкурсу елеганції «Костюм епохи»
14:00 — Призовий конкурс від беззмінного ведучого Харківських Ретро Зльотів Енді Кленова
17:30 — Урочисте нагородження учасників ХаРЗ-2017 із проїздом вінтажних автомобілів по подіуму.
Протягом всього ретро зльоту — тематичне меню від ресторації Molto м'ясо&риба.
Виставка відчинена з 10:00 до 19:00. Три каси працюють з 9:30 до 18:30: біля входу в сад Шевченка з майдану, біля університету ім. В.Н. Каразіна, біля входу в круглий сквер від Держпрому.

Квиток на один день для дорослого — 70 гривень, для дитини — 30 гривень, для дошкільнят — безкоштовно.

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович