16.07.2019 09:46
Просмотров: 1388

У моду входить новий вид парковок

У моду входить новий вид парковок

В Україні мають намір прописати в будівельних нормах можливість будівництва паркінгів на дахах торгових центрів. Досі таке будівництво не було прописано на законодавчому рівні, хоча вже зустрічається у великих містах столиці. Про це повідомляє популярний автомобільний портал Autonews.ua.

Заступник міністра регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Лев Парцхаладзе зазначив, що сьогодні в багатьох країнах Європи і світу досить поширеним є розміщення парковок на покрівлях торгових центрів і інших сучасних громадських будівель.

«Такі стоянки дуже вигідно робити, тому що іноді знайти вільне місце під паркінг, особливо у великому місті, важко. Тому для розширення кількості паркомісць стали використовувати експлуатовані покрівлі громадських будівель. Це такі покрівлі, які дозволяють використовувати свою поверхню в різних цілях. Ми теж вирішили запозичити такий іноземний досвід і в нових змінах ДБН передбачили можливість проектування вищезазначених стоянок. Норма почне діяти з 1 липня», — повідомив Лев Парцхаладзе.

Паркування дозволять розміщувати на експлуатованих покрівлях громадських будівель і споруд. Наприклад, на покрівлях торговельних і торгово-розважальних центрів, адміністративних та інших будівель. Виняток становлять будівлі дитсадків, шкіл і корпусів лікарень з палатами.

Источник: today.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович