12.01.2019 07:51
Просмотров: 1201

У Парижі введуть безкоштовний проїзд в громадському транспорті

У Парижі введуть безкоштовний проїзд в громадському транспорті

Нові правила пільгового проїзду почнуть діяти в Парижі 1 вересня. Безкоштовно користуватися метро і приміськими електричками зможуть діти до 11 років, а також парижани з інвалідністю не старше 20 років. Також уряд надасть знижку 50% при оформленні молодіжних проїзних карт Imagine'R, розрахованих на жителів міста до 16 років.

Крім того, всі парижани віком до 18 років зможуть безкоштовно взяти велосипед в оренду в міській системі прокату Velib. Правила діятимуть не тільки в столиці Франції, а й на території всього регіону Іль-де-Франс.

Про ініціативу в своєму мікроблозі в Twitter повідомила мер Парижа Анн Ідальго. В інтерв'ю газеті Liberation вона також розповіла про плани ввести знижки на проїзд для неповних сімей та для тих, хто має низький дохід.

Система нових транспортних пільг обійдеться Парижу в € 15 млн на рік. Однак влада сподівається, що завдяки знижкам парижани частіше користуватимуться громадським транспортом.

Адміністрація спирається на дослідження, яке підтвердило, що подібні методи дійсно збільшують пасажиропотік. Такий підхід дозволить скоротити кількість машин на дорогах і поліпшити екологічну ситуацію. На сьогодні системою метрополітену, а також автобусами та електричками користується 60% жителів регіону.

Раніше всі діти до 4 років могли користуватися міським транспортом в Парижі безкоштовно. У Лондоні не платити за проїзд можуть діти до 11 років, а в Берліні жителям від 6 до 14 років надають спеціальні пільги на поїздки.

Безкоштовний проїзд для всіх громадян ще в 2013 році ввели в Талліні, а влітку минулого року влада країни дозволила приєднуватися до ініціативи й адміністраціям інших міст Естонії. Влітку Люксембург скасує плату за проїзд в поїздах, трамваях і автобусах. Резони ті ж, що і в Парижі: турбота про екологію і зменшення заторів.

Раніше ЕлектроВісті писали, що у 2019 році парижани зможуть взяти напрокат електричний байк за 40 євро в місяць. Ініціатори проекту сподіваються, що довгострокова оренда дозволить оцінити всі переваги цього міського транспорту і спонукає людей відмовитися від особистих автомобілів.

Також компанія car2go запустила в Парижі каршерінговий сервіс, який буде обслуговуватися виключно електромобілями. На першому етапі в столиці Франції будуть доступні відразу 400 електричних сіті-карів Smart EQ fortwo, які можна буде взяти і залишити в будь-якому місці міста.

Источник: elektrovesti.net

Новости портала «Весь Харьков»


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович